Τέλος στην πιασμένη μέση: Κάντε αυτές τις 5 κινήσεις το πρωί για ανακούφιση από τον πόνο

τέλος-στην-πιασμένη-μέση-κάντε-αυτές-τ-178297

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που προκαλούν οσφυαλγία το πρωί και σίγουρα δεν είναι ευχάριστο όταν ο πόνος μας ξυπνάει πριν ακόμα σηκωθούμε από το κρεβάτι. Όμως εκείνη την στιγμή είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να κάνουμε κάποιες διατάσεις που θα μας ανακουφίσουν από τον πόνο.

Πέντε διατάσεις για τον πόνο της μέσης

Η διάσημη personal trainer Vivian Yu προτείνει να δοκιμάσουμε πέντε εύκολες ασκήσεις πάνω στο στρώμα, για την ανακούφιση του πόνου:

Γόνατα στο στήθος: Ξαπλώστε με την πλάτη στο στρώμα, λυγίστε τα γόνατά σας και τραβήξτε τα προς το στήθος. Μείνετε σε αυτή τη θέση για περίπου τριάντα δευτερόλεπτα.

Διάταση αχίλλειου τένοντα: Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα και τα δύο γόνατα και τα πόδια επίπεδα στο στρώμα. Πατήστε το αριστερό σας πόδι στο στρώμα και καθώς σηκώνετε το δεξί σας πόδι προς το ταβάνι. Πιάστε με τα χέρια σας πίσω από το μηρό ή τη γάμπα σας και τραβήξτε απαλά το δεξί σας πόδι προς το στήθος σας. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Σταυροπόδι στον αέρα: Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα. Σταυρώστε τον δεξιό αστράγαλό σας πάνω από τον αριστερό μηρό, ακριβώς πάνω από το γόνατο. Χρησιμοποιήστε το δεξί σας χέρι για να πιέσετε απαλά τον δεξιό μηρό σας προς το στήθος σας. Μείνετε στη θέση για 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε κι από την άλλη μεριά.

Οι πέντε πρωινές διατάσεις για το πιάσιμο στην μέση

«Χαρούμενο μωρό»: Ξαπλώστε ανάσκελα και τραβήξτε απαλά τα γόνατά σας προς το στήθος σας σε γωνία 90 μοιρών. Λυγίστε τα πόδια σας προς το ταβάνι και τεντώστε τα χέρια σας μέσα από τα πόδια σας, πιάνοντας την εξωτερική πλευρά κάθε ποδιού. Ανοίξτε τα γόνατά σας και τραβήξτε τα πιο κοντά στις μασχάλες σας. Κουνηθείτε απαλά από τη μία πλευρά στην άλλη.

Πεταλούδα σε ύπτια θέση: Ξαπλώστε ανάσκελα και με αργές κινήσεις φέρτε τα πόδια και τα γόνατά σας μαζί. Τοποθετήστε τα χέρια σας ανάμεσα στα πόδια σας και οδηγήστε απαλά τα γόνατά σας ανοιχτά προς τα πλάγια, φέρνοντας τα πέλματα των ποδιών σας μαζί. Κρατήστε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ