Με υπέροχη μυρωδιά: Το πανάρχαιο έλαιο για την ανακούφιση από πονοκεφάλους και την μείωση του στρες

με-υπέροχη-μυρωδιά-το-πανάρχαιο-έλαιο-178288

Η μυρωδιά του είναι υπέροχη ενώ τα οφέλη του πολλά και θαυματουργά. Δεν χρησιμοποιείται μόνο για γαστρονομικούς σκοπούς αλλά και για φαρμακευτικούς. Ο λόγος για την μέντα της οποίας το έλαιο θα γίνει το νέο σας αγαπημένο γιατροσόφι.

Το έλαιο της μέντας λαμβάνεται από τα ανθοφόρα μέρη του φύτου και τα οφέλη είναι τόσα πόλλα που θα σας πείσουν να το δοκιμάσετε.

Τα οφέλη που έχει το έλαιο μέντας

Εκτός από τη γεύση και το άρωμα που χαρίζει σε τρόφιμα, αλλά και καλλυντικά, η μέντα χρησιμοποιείται επίσης εδώ και χιλιάδες χρόνια ως θεραπευτικό μέσο για διάφορα προβλήματα υγείας. Πιο γνωστή είναι για τις ωφέλιμες ιδιότητές της στην αντιμετώπιση παθήσεων, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) και άλλα πεπτικά προβλήματα, το κοινό κρυολόγημα, οι πονοκέφαλοι και άλλα.

Παράλληλα, το έλαιο μέντας συστήνεται και για τοπική χρήση στο δέρμα, με στόχο την αντιμετώπιση καταστάσεων όπως οι μυϊκοί πόνοι, οι πόνοι στις αρθρώσεις και ο κνησμός.

Στην αρωματοθεραπεία, το έλαιο μέντας προωθείται για τη θεραπεία του βήχα και του κρυολογήματος, την αντιμετώπιση του πόνου, τη βελτίωση της πνευματικής λειτουργίας, αλλά και τη μείωση του στρες.

Το έλαιο μέντας για την ανακούφιση του πεπτικού

Ένας περιορισμένος όγκος ερευνών έχει αναδείξει την ευεργετική δράση της μέντας στη διαχείριση του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, υποστηρίζοντας ότι το έλαιο μέντας σε μορφή κάψουλας μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα στους ενήλικες, αλλά και να μειώσει τον κοιλιακό πόνο σε ορισμένα παιδιά.

Η ωφέλιμη δράση της μέντας στο πεπτικό σύστημα έχει αποδειχθεί και από το γεγονός ότι, σύμφωνα με άλλες έρευνες, συγκεκριμένα προϊόντα που συνδυάζουν το έλαιο μέντας με άλλα συστατικά, όπως το έλαιο από κύμινο ή τα φύλλα μέντας μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της δυσπεψίας.

Διαπιστωμένη είναι, όμως, και η θετική δράση της μέντας ως συστατικού σε προϊόντα τζελ ή κρέμας, που εφαρμόζονται τοπικά στο δέρμα, αντιμετωπίζοντας διάφορες παθολογίες. Για παράδειγμα, ένας περιορισμένος αριθμός στοιχείων υποδηλώνει ότι το έλαιο μέντας που εφαρμόζεται τοπικά μπορεί να είναι ευεργετικό για τους τακτικούς πονοκεφάλους.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ