Μειώνει την όρεξη, βάζει στοπ στις λιγούρες: Το μπαχαρικό που συστήνουν κορυφαίοι διατροφολόγοι

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα μπαχαρικό που μειώνει την όρεξη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό διαιτητικό
μειώνει-την-όρεξη-βάζει-στοπ-στις-λιγο-202331

Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, το πιπέρι καγιέν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό διαιτητικό, καθώς φαίνεται να έχει την ιδιότητα να κόβει την όρεξη. Η έρευνα υποδεικνύει ότι η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας  από το μπαχαρικό στην καθημερινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει όσους επιθυμούν να μειώσουν τις ποσότητες φαγητού που καταναλώνουν και να ελέγξουν το βάρος τους

Το μπαχαρικό που βάζει φρένο σε όρεξη και λιγούρες σύμφωνα με έρευνα

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue των ΗΠΑ, που διαπίστωσαν ότι η ουσία που δίνει στις καυτερές πιπεριές και στο πιπέρι την χαρακτηριστική γεύση τους, η καψαϊκίνη μπορεί να ελαττώσει την όρεξη και να αυξήσει τις καύσεις των θερμίδων. Εκείνοι που ωφελούνται από την χρήση του καγιέν και τους κόβεται η όρεξη είναι όσοι δεν συνηθίζουν να τρώνε καυτερές τροφές, λέει η επικεφαλής της έρευνας, Lauren Manaker, MS, RDN, LD, CLEC.

Στην έρευνα πήραν μέρος 25 νέοι και υγιείς με φυσιολογικό βάρος οι μισοί εκ των οποίων ήταν λάτρεις των καυτερών τροφών ενώ οι άλλοι όχι. Οι ερευνητές προσέθεσαν στην διατροφή των εθελοντών μικρές ποσότητες από το μπαχαρικό, για διάστημα έξι εβδομάδων και παρατήρησαν την διατροφική τους συμπεριφορά. Είχαν φροντίσει έτσι ώστε στην διατροφή εκείνων που τους άρεσαν οι καυτερές τροφές να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα του πιπεριού σε σχέση με την ποσότητα του πιπεριού στην άλλη ομάδα.

Διαπίστωσαν επίσης, ότι, σε όσους δεν συνήθιζαν να τρώνε καυτερά φαγητά, το πιπέρι προκάλεσε μείωση της πείνας αλλά και της επιθυμίας για φαγητά πλούσια σε λίπη, ζάχαρη και αλάτι. Επισημαίνουν πάντως ότι όσο κάποιος αρχίζει να συνηθίζει την γεύση του πιπεριού τόσο λιγότερη είναι η “διαιτητική” του επίδραση. Προηγούμενες μελέτες έχουν διερευνήσει τις επιδράσεις της λήψης καψαϊκίνης σε μορφή χαπιού, αλλά η νέα μελέτη υποδηλώνει πως το να νιώθει κανείς την γεύση του καυτερού πιπεριού αυξάνει στο μέγιστο τη δράση του.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στους 9 καλύτερους προορισμούς του κόσμου με υποβρύχια μουσεία

Φθιώτιδα: Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο του 25χρονου Δημήτρη – Ήταν αθλητής και ποδοσφαιριστής

Μοναξιά μου όλα: Το τραγούδι των Πυξ Λαξ που μεγαλώσαμε μαζί του και η «κατάρα» που το συνοδεύει

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ