Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στους 9 καλύτερους προορισμούς του κόσμου με υποβρύχια μουσεία

Στα εννέα σημαντικότερα υποβρύχια μουσεία του κόσμου κατατάσσεται το ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο.
το-ελληνικό-νησί-που-βρίσκεται-στους-9-κ-201516

Το ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο κατατάσσεται ανάμεσα στα 9 σημαντικότερα υποβρύχια μουσεία του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε ο διεθνής ενημερωτικός ιστότοπος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα που επισκέπτονται εκατομμύρια ταξιδιώτες από Αμερική και Ασία, το υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα αρχαία ναυάγια της Κλασικής περιόδου.

Εγκαίνια στο βυθό για τo πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο

Η λίστα συμπεριλαμβάνει υποβρύχια μουσεία από το Μεξικό, την Ισπανία, την Κύπρο, την Καραϊβική, την Ιορδανία, την Ιταλία, την Αυστραλία και το Ισραήλ. Σημειώνεται πως το ναυάγιο της Περιστέρας έχει θεωρηθεί το πιο αξιόλογο αρχαίο επισκέψιμο ναυάγιο του κόσμου. Με διαστάσεις 25 Χ 10 μέτρα περίπου, το πλοίο ήταν φορτωμένο με 4.000 αμφορείς και βυθίστηκε κατά την περίοδο 425-400 π.Χ.

“Η Αλόννησος είναι ένας προορισμός με μοναδικά σημεία ενδιαφέροντος που προσελκύει ταξιδιώτες από την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού. Η σπιτική φιλοξενία, το εύρος εναλλακτικών δραστηριοτήτων, τα εντυπωσιακά καταδυτικά σημεία, το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο Πάρκο της Μεσογείου, οι παραδεισένιες παραλίες, οι πανέμορφοι οικισμοί, το πράσινο της φύσης και οι επιλογές για ποιοτική διαμονή, καλό φαγητό, θαλάσσιες εκδρομές, activities, χαλάρωση και ήπια διασκέδαση είναι “συστατικά” για πραγματικές αποδράσεις από την καθημερινότητα”, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αλοννήσου και τουριστικός πράκτορας Διογένης Θεοδώρου.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Αγίου Πνεύματος 2024: Τι ισχύει τελικά για τα καταστήματα – Πότε ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ

Μοιράστηκε τα ευχάριστα on air: Καλά νέα για τον Χρήστο Φερεντίνο, αποκάλυψε αυτό που περίμεναν όλοι

Το τόλμησε και δείχνει 35άρα: Η Άννα Βίσση έδειξε τη μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της και αποθεώθηκε

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ