Ζωγράφου: Βρέθηκαν όπλα στο στέκι κακοποιών στην Πολυτεχνειούπολη

ζωγράφου-βρέθηκαν-όπλα-στο-στέκι-κακο-62628

Ηταν γνωστό βέβαια ότι η Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου ήταν και είναι στέκι κακοποιών αλλά σήμερα αποφάσισε να λάβει δράση η Αστυνομία και να βρει μέχρι και όπλα.

Πού βρέθηκαν τα όπλα στο στέκι κακοποιών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Σε στέκι παρανομίας είχαν μετατραπεί οι παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, καθώς κακοποιοί είχαν καταλάβει όλο τον 4ο όροφο, με την Αστυνομία να εντοπίζει όπλα και να προχωράει σε 22 συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας στο κτίριο που στεγάζεται η φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου λίγες ώρες μετά το αιματηρό περιστατικό στην Πολυτεχνειούπολη στους Ζωγράφου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00.

Πώς έδρασε η Αστυνομία στο στέκι κακοποιών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Όπως φαίνεται, οι πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν έρευνα πόρτα-πόρτα στα δωμάτια της εστίας ενώ όπου δεν έβρισκαν ένοικο παραβίαζαν το οίκημα αναζητώντας άτομα που εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες.

Έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί 22 άτομα από την εν λόγω επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή και τομ υπό κατάληψη χώρο. Συγκεκριμένα οι 13 έγιναν στην παλιά φοιτητική εστία και 9 σε διπλανά σπίτια.

Τα όπλα που βρέθηκαν στους χώρους της Φοιτητικής Εστίας αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Áóôõíïìéêïß Ýîù áðü ôï Åöåôåßï üðïõ ìåôáöÝñèçêå ï Íßêïò Ìáæéþôçò ôï ÓÜââáôï 19 Éïõëßïõ 2014. Óôç óõíÝ÷åéá áíáìÝíåôáé íá ìåôáöåñèåß óôï íïóïêïìåßï ôùí öõëáêþí Êïñõäáëëïý êáé íá óõíå÷éóôåß åêåß ç íïóçëåßá ôïõ. ÐáñÜ ôçí áíôßèåôç ãíþìç ôùí ãéáôñþí ôïõ Åõáããåëéóìïý, ï Íßêïò Ìáæéþôçò õðÝãñáøå õðåýèõíç äÞëùóç ìå ôçí ïðïßá áíáëáìâÜíåé ôçí åõèýíç ãéá ôçí êáôÜóôáóç ôçò õãåßáò ôïõ êáé æÞôçóå íá ðÜñåé åîéôÞñéï áðü ôï íïóïêïìåßï.
(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Νωρίτερα, 30χρονος Αλβανός, επιτέθηκε με το κατσαβίδι στην ανθυπαστυνόμο στο χώρο του Πανεπιστημίου προτού δεχθεί τα πυρά από το υπηρεσιακό της όπλο, διέμενε στο χώρο της εστίας και προσπάθησε να διαφύγει της αστυνομικής έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί συνολικά εννέα άτομα από την εν λόγω επιχείρηση.

Ανθυπαστυνόμος πυροβόλησε 30χρονο που της επιτέθηκε με κατσαβίδι

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του Ζωγράφου, λόγω πυροβολισμών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Όλα ξεκίνησαν από μια επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών για ναρκωτικά στις παλιές φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 τα ξημερώματα, έπειτα από πληροφορίες ότι οι φοιτητικές εστίες χρησιμοποιούνταν για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και ως ορμητήριο για ληστείες και διαρρήξιες στην ευρύτερη περιοχή. Συμμετείχαν άντρες των ΕΚΑμ, της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας αλλά και του Αλλοδαπών.

Ενώ η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη, μία ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποφάσισε να αποχωρήσει με το ιδιωτικό της αυτοκίνητο. Τη στιγμή που κατευθυνόταν προς αυτό, δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι από άντρα, αλβανικής καταγωγής, περίπου 30 ετών.

Καιρός ήταν να μπει ένα τέλος στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου και στη παράνομη δράση κάποιων κακοποιών στοιχείων εκεί μέσα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ