Παίδων: Δικηγόροι προσφεύγουν στον Άρειο Πάγο για τη λίστα αναμονής των 3.000 παιδιών στα χειρουργεία

παίδων-δικηγόροι-προσφεύγουν-στον-άρ-62175

Tην προσφυγή στον Άρειο Πάγο αποφάσισαν δικηγόροι, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος και έκθεση σε κίνδυνο ζωής κατά συρροή για τη λίστα με τα 3.000 παιδιά που περιμένουν να χειρουργηθούν στο Παίδων «Αγία Σοφία» λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Παίδων: Πάνω 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης, ανέφερε ότι η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς υπάρχει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής και μάλιστα κατά συρροή.

Αγαμέμνων Τάτσης για Παίδων «Αγία Σοφία»: «Στα χειρουργεία περιλαμβάνονται ακόμη και συγγενείς καρδιοπάθειες»

Όπως είπε ο Αγαμέμνων Τάτσης, το υπουργείο Υγείας ήταν απολύτως ενήμερο για το πρόβλημα και με έγγραφες αναφορές και είναι υπόλογοι καθώς θα έπρεπε να έχουν λύσει το πρόβλημα. «Όταν δεν βρίσκεις αναισθησιολόγους, τους επιτάσσεις» ανέφερε ο δικηγόρος επισημαίνοντας ότι δεν αφορά τους χιλιάδες γονείς που αγωνιούν πώς θα βρεθούν αναισθησιολόγοι.

Αγαμέμνων Τάτσης για την κατάσταση στο Παίδων: «Είναι ποινικά υπόλογοι»

Ο Αγαμέμνων Τάτσης επεσήμανε ότι ακριβώς εξαιτίας της πανδημίας θα έπρεπε, ήδη, να έχουν ενισχυθεί όλοι οι δημόσιοι φορείς υγείας ενώ άφησε ευθέως αιχμές για το πώς προέκυψε το πρόβλημα λέγοντας χαρακτηριστικά «εκτός εάν ο στόχος είναι να ενισχυθούν τα ιδιωτικά παιδιατρικά κέντρα».

Τέλος, ανέφερε ότι είμαστε κοντά στο 2023 και ποτέ πριν δεν έχει υπάρξει επίσημα ανακοίνωση για αναστολή χειρουργείων και κατέληξε ότι δεν εκπροσωπούν κανέναν αλλά με την ευαισθησία που όλοι πρέπει να έχουμε.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ