Τα Μερομήνια μίλησαν: “Κλείδωσε” το πολικό ψύχος στη χώρα μας – Πότε θα πέσουν φέτος τα πρώτα χιόνια

τα-μερομήνια-μίλησαν-κλείδωσε-το-πο-62171

Μερομήνια 2022-2023: Τι καιρός αναμένεται στη χώρα μας το φετινό χειμώνα

Τα Μερομήνια είναι η αρχαία μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο το χρόνο που έρχεται. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Σύμφωνα με τα Μερομήνια, αναμένεται βαρύς χειμώνας φέτος στην Ελλάδα.

Επιπλέον δυσκολίες αναμένεται να φέρουν οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα, αφού θα επικρατήσουν αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες στη διάρκεια των χειμερινών μηνών και σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα για τους πολίτες. Τα «Μερομήνια»… μίλησαν και προβλέπουν αρκετό χιόνι και πολύ κρύο στη χώρα μας!

Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, υποστηρίζει πως από το τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν αρκετές βροχές ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τον Οκτώβριο. Ο Νοέμβριος από πλευράς θερμοκρασιών θα είναι ήπιος, κάτι που προς το τέλος του μήνα θα αλλάξει.

Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο θα αρχίσουν οι δυσκολίες, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, υπάρχει αναφορά για πολικό ψύχος και αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο ενώ από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να υπάρξει βελτίωση και θα αρχίσει να… αχνοφαίνεται η άνοιξη.

Ακολουθεί βίντεο με τις προβλέψει για τα Μερομήνια 2022-2023

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ