Προειδοποίηση για επικίνδυνο φυτό που υπάρχει σε κήπους, δρόμους και σχολεία: Είναι τοξικό, κρατήστε το μακριά από παιδιά και ζώα

Ανακαλύψτε το πιο δηλητηριώδες φυτό και μάθετε πώς να προφυλάξετε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πλάσματα.
προειδοποίηση-για-επικίνδυνο-φυτό-πο-194228

Μια ειδικός στην κηπουρική γνωστοποίησε ποια φυτά κήπου είναι «πολύ τοξικά», συμπεριλαμβανομένου του «πιο επικίνδυνου» στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο φαίνεται υπέροχο όταν ανθίζει. Πολλά φυτά είναι τοξικά όταν καταποθούν, αλλά μερικά μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνα όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα. Σύμφωνα με τη Fiona Jenkins, εμπειρογνώμονα κηπουρικής στο MyJobQuote.co.uk, αυτό είναι το πιο επικίνδυνο φυτό του Ηνωμένου Βασιλείου που πρέπει να προσέχετε.

Προειδοποίηση για το «πιο επικίνδυνο» φυτό του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι «πολύ τοξικό» παρά την ομορφιά του

Είπε:

«Η πικροδάφνη είναι το πιο επικίνδυνο φυτό του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή είναι πολύ τοξικό τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα. Αυτό το φυτό είναι πολύ δηλητηριώδες και αν καταναλώσεις έστω και μια πολύ μικρή ποσότητα, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Η σωματική επαφή μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και σοβαρούς δερματικούς ερεθισμούς. Είναι σημαντικό να κρατάμε τις πικροδάφνες μακριά από παιδιά και κατοικίδια».

Εάν έχετε κατοικίδια ή παιδιά στον κήπο τακτικά, είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτό το φυτό με κάθε κόστος παρά την ομορφιά του. Μπορούν να εντοπιστούν από τις συστάδες των λουλουδιών τους σε σχήμα χωνιού, σε χρώματα όπως ροζ, λευκό, κόκκινο, κοραλί ή κίτρινο.

Άλλα επικίνδυνα φυτά: Δακτυλίτιδα

Η Δακτυλίτιδα είναι ένα πανέμορφο φυτό, που βρίσκεται συχνά σε δασικές εκτάσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με πολλούς ανθρώπους να επιλέγουν να τα έχουν στους κήπους τους. Ωστόσο, αυτό το φυτό περιέχει τοξικές καρδιακές γλυκοσίδες, σύμφωνα με τη Fiona, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε «σοβαρή δηλητηρίαση».

Τοξικά κι επικίνδυνα φυτά: Μπελαντόνα

H ειδικός συνέχισε:

«Η Μπελαντόνα είναι ένα φυτό με μωβ και πράσινα άνθη και μη οδοντωτά οβάλ φύλλα. Διαθέτει πολλά πράσινα μούρα που στη συνέχεια ωριμάζουν σε μαύρο χρώμα. Κάθε μέρος αυτού του φυτού είναι τοξικό και τα μούρα είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδη. Η κατάποση των μούρων μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από παρενέργειες που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες.

Φυτά κήπου επικίνδυνα και τοξικά: Κρίνος

Καθώς όλα τα μέρη ενός κρίνου μπορεί να είναι τοξικά για τα ζώα, θα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς. Σύμφωνα με τη Fiona, εάν καταποθούν, τα κατοικίδια μπορεί να υποφέρουν από βλάβη στα νεφρά. H επαγγελματίας κηπουρικής πρόσθεσε:

«Δυστυχώς, αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο. Είναι σημαντικό να κρατάτε τα κατοικίδιά σας μακριά από τους κρίνους. Η γύρη του κρίνου μπορεί εύκολα να πέσει στη γούνα του κατοικίδιου ζώου σας, την οποία μπορεί στη συνέχεια να καταπιεί όταν καλλωπιστεί».

Επικίνδυνα και τοξικά φυτά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Ράνια Τζίμα: Έγινε νονά κι όλοι μιλάνε για το κόκκινο φόρεμά της – Έκλεψε τη λάμψη από όλες τις καλεσμένες

«Καμπανάκι» από Τσατραφύλλια για τον καιρό: «Εμμονικός ο υποτροπικός αεροχείμαρρος, έρχεται νέα έξαρση»

Το Jason Αντιγόνη συστήνεται πλέον ως Ιάσων Δούσης: «Υπερεκτέθηκα, ήθελα να με ξαναψάξω»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ