Βουβόκυκνοι: Το μοναδικό ζευγάρι που κατοικεί στον Αχελώο έφερε στον κόσμο 7 κυκνάκια

Βουβόκυκνοι: Το μοναδικό ζευγάρι που ζει στις εκβολές του ποταμού Αχελώου, τα τελευταία 10 χρόνια, γέννησε φέτος 7 κυκνάκια
βουβόκυκνοι-το-μοναδικό-ζευγάρι-που-κ-192745

Οι βουβόκυκνοι είναι ένα είδος μεγάλου υδρόβιου πτηνού με λευκό φτέρωμα, μακρύ λαιμό και πορτοκαλί ράμφος. Παρά το όνομά τους, οι βουβόκυκνοι δεν είναι πραγματικά σιωπηλοί. Μπορούν να παράγουν μια ποικιλία ήχων, όπως σφυρίχτρες και γρυλίσματα.

Οι βουβόκυκνοι είναι κοινωνικά πουλιά και ζουν συνήθως σε ζευγάρια ή μικρές ομάδες. Είναι γνωστοί για τη μακρόχρονη πίστη τους, καθώς τα ζευγάρια συνήθως μένουν μαζί για όλη τους τη ζωή. Οι βουβόκυκνοι είναι επίσης ισχυροί κολυμβητές από τα βαρύτερα ιπτάμενα πτηνά που υπάρχουν. Μπορούν να πετάξουν μεγάλες αποστάσεις και είναι γνωστό ότι μεταναστεύουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό σταθμό για τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς των βουβόκυκνων. Το Δέλτα του Έβρου φιλοξενεί χιλιάδες πουλιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Εκτός από το Δέλτα του Έβρου, εδώ και 10 χρόνια κατοικεί μόνιμα ένα ζευγάρι Βουβόκυκνων στις εκβολές του ποταμού Αχελώου.

Φέτος αναπαρήγαγαν επιτυχώς 7 κυκνάκια, ενώ πέρυσι 5.

Η ανάρτηση για τους Βουβόκυκνους

«Το μοναδικό ζευγάρι Βουβόκυκνων, που κατοικεί μόνιμα για πάνω από 10 χρόνια στις εκβολές του ποταμού Αχελώου, είχε και φέτος μια μεγάλη επιτυχία στην αναπαραγωγή με 7 κυκνάκια».

«Πέρυσι είχαν 5 και τα μεγάλωσαν με μεγάλη επιτυχία και καθώς ενηλικιώθηκαν, μετανάστευσαν για άλλη περιοχή».

«Στο φόντο το νησί της Οξειάς το νοτιότερο νησί των Εχινάδων».

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Eurovision 2024: Πόσο κοστίζει η διοργάνωση και πόσα πλήρωσε η Ελλάδα

Βασιλιάς Κάρολος: Αποκάλυψε μια πολύ προσωπική στιγμή στη μάχη του κατά του καρκίνου

Φιστίκια Βραζιλίας: O ξηρός καρπός που προστατεύει την καρδιά και τον εγκέφαλο

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ