Σεισμικές δονήσεις: 8 σεισμοί στην Κρήτη από χθες το βράδυ μεταξύ 3 και 4,5 Ρίχτερ

Οι σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην Κρήτη από χθες το βράδυ δεν συνιστούν λόγο ανησυχίας, σύμφωνα με τον Ευθύμη Λέκκα
σεισμικές-δονήσεις-8-σεισμοί-στην-κρήτ-189610

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας μίλησε χθες στο enikos για τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στην Κρήτη. «Από χθες το βράδυ έως σήμερα έχουν γίνει 8 σεισμικές δονήσεις της τάξεως των 3 έως 4,5 Ρίχτερ ως προς το μέγεθός τους. Αυτές οι σεισμικές δονήσεις απείχαν μεσοσταθμικά 35 χιλιόμετρα από τα βόρεια του Ηρακλείου».

«Ο σεισμός έγινε σε ρήγμα με διεύθυνση ανατολική – δυτική».

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, ακόμη και μεγαλύτερου μεγέθους σεισμός να γίνει. Τόσο, επειδή υπάρχει μια ικανή απόσταση από την Κρήτη, όσο και επειδή η διάταξη των επικέντρων είναι τέτοια, ώστε και μεγαλύτερος σεισμός θα έχει διεύθυνση ανατολική – δυτική και όχι προς το νησί».

Σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη

Κρήτη: Αντισεισμική άσκηση με 150.000 εθελοντές & εκκενώσεις κτιρίων

Αντισεισμική άσκηση στην Κρήτη

Ξεκίνησε η μεγάλη παγκρήτια άσκηση ΜΙΝΩΑΣ στην Κρήτη, στο πλαίσιο της οποίας σε Χανιά και Ρέθυμνο το 112 απέστειλε μέσω των κινητών το μήνυμα της άσκησης από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό.

Άμεσα ξεκίνησε η εκκένωση δημόσιων υπηρεσιών, κτηρίων και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, σχολείων, με τους εργαζόμενους, πολίτες και μαθητές λόγω κινδύνου για σεισμό 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ να σπεύδουν σε σημεία συγκέντρωσης για την προστασία της ζωής τους.

Εκκενώθηκε, παράλληλα, το κτήριο της Αντιπεριφέρειας και των δικαστηρίων και, παράλληλα, ξεκίνησαν επιχειρήσεις επεγκλωβισμού ατόμων από κτήρια που κατέρρευσαν, με το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική να δρουν στις εγκαταστάσεις του πρώην Στρατόπεδου Μαρκοπούλου, στο Ξυλόσκαλο, στο Φαράγγι Σαμαριάς όπου υποθετικά υπάρχουν κατολισθήσεις, με την παρουσία τους να είναι αισθητή σε όλο αυτό το σκηνικό που σεναριακά λειτουργεί στην άσκηση.

Η ίδια κατάσταση ξεδιπλώνεται και στο Ρέθυμνο, με συμβάντα στο Φαράγγι Κοτσιφού και τραυματισμούς πολιτών, τροχαία με ανατροπές και απεγκλωβισμούς, εκκενώσεις σχολείων και κατάρρευση του μνημειακού φουγάρου στον Κουμπέ, με τραυματισμούς και απεγκλωβισμούς.

Στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, τα συντονιστικά κέντρα που έχουν στηθεί έχουν άμεση συνεργασία με το κεντρικό συντονιστικό του Ηρακλείου στο οποίο βρίσκονται και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας των δύο νομών για τη διαχείριση της κρίσης με βάση τα προβλεπόμενα της άσκησης.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Άρης Σοϊλέδης – Μαρία Αντωνά: «Οι φήμες για τρίτο πρόσωπο επιβεβαιώνονται»

Ολίβια Χάσεϊ: Πώς είναι σήμερα η “Παναγία” από τον “Ιησού από τη Ναζαρέτ”

Ρένα Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ