Το Jason Αντιγόνη συστήνεται πλέον ως Ιάσων Δούσης: «Υπερεκτέθηκα, ήθελα να με ξαναψάξω»

Σήμερα, το Jason Αντιγόνη συστήνεται πλέον ως Ιάσων Δούσης και χρησιμοποιεί αρσενική αντωνυμία για να αυτοπροσδιοριστεί.
το-jason-αντιγόνη-συστήνεται-πλέον-ως-ιάσω-194205

Ο Ιάσων Δούσης μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» για τον ακτιβισμό, την Eurovision 2024 αλλά και την εποχή που απασχόλησε τα media ως «Jason Αντιγόνη».

Σήμερα, ο Ιάσων Δούσης δήλωσε πως πλέον χρησιμοποιεί αρσενική αντωνυμία για να αυτοπροσδιοριστεί.

Το Jason Αντιγόνη συστήνεται πλέον ως Ιάσων Δούσης

«Σταμάτησα τον αγώνα μου για να αφαιρεθεί το φύλο από την ταυτότητα. Ήθελα λίγο τον χρόνο μου, ίσως υπερεκτέθηκα, ήθελα να με ξαναψάξω.

Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμού ως προς το φύλο και τη σeξουαλικότητα είναι αέναο. Δεν σχετίζεται η έκφραση φύλλου με τον σeξουαλικό προσανατολισμό. Δεν δέχτηκα την πρόταση του δικαστηρίου να προστεθεί στην ταυτότητα το όνομα “Αντιγόνη” αλλά να μην καταργηθεί το φύλο», είπε ο Ιάσων Δούσης.

Σχετικά με το Nemo και τη νίκη στη Eurovision 2024, ο Ιάσων Δούσης αισθάνεται ότι πάνε τα πράγματα μπροστά για τα non-binary άτομα.

«Το 2020 είχα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και έλεγα ότι δεν θέλω να γίνω 40 χρονών για να έχω το δικαίωμα στο γάμο, που θα έπρεπε να είχα από τα 18 μου. Ένα παιδί που δέχεται bullying δεν οφείλει να είναι γενναίο αλλά να προστατεύεται. Είναι θετικό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τόσο ανοιχτός ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάθε άτομο έχει χρέος να σέβεται τα υπόλοιπα άτομα και κάθε παιδί θα βρει τον τρόπο να ζήσει τη ζωή που θέλει», είπε ο Ιάσων Δούσης.

Δείτε όσα είπε:

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα για τους οδηγούς άνω των 70: Πότε θα χάνουν την άδεια οδήγησης

Βρέθηκε στην κορυφή: Στο top 10 με τα καλύτερα τυριά του κόσμου ένα ελληνικό

Η καλύτερη πίτσα στον κόσμο: Ναπολιτάνικη ή Σικαγιώτικη; Λεπτή ζύμη ή χοντρή ζύμη;

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ