Σταϊκούρας: «Δεν είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης το Fuel Pass 3»

σταϊκούρας-δεν-είναι-προτεραιότητα-61228

Για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, το power pass, τα αναδρομικά των συνταξιούχων αλλά και το Fuel Pass 3 μίλησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας επίσης αναφορά στις οικονομικές παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο υπουργός εξήγησε γιατί δεν εφαρμόζει η κυβέρνηση τα μέτρα ύψους 5.5 δις που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εάν ήταν 5.5 δις θα τα είχαμε υλοποιήσει. Θα ήμουν ιδιαίτερα ευχάριστος προς την κοινωνία εάν ανακοίνωνα κι άλλη μείωση φόρων κι άλλες παρεμβάσεις. Θα το θέλαμε αλλά δεν είναι εφικτό» είπε και πρόσθεσε πως ο δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει εξαντλήθηκε με τα σημερινά δεδομένα, στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ.

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, το power pass και το Fuel Pass 3

Σύμφωνα με τον υπουργό, «νομοθετήθηκαν τρία μέτρα, ένα εκ των οποίων η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Έλληνες πολίτες. Το μέτρο αυτό κόστισε στον δημοσιονομικό χώρο 1.1 δις ευρώ. Αυτό το μέτρο αφορά 500.000 δημοσίους υπαλλήλους, 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, 1.2 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα».

Σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο υπουργός τόνισε: «Βοηθάμε τους χαμηλοσυνταξιούχους, για δεύτερη χρονιά, αυτοί θα είναι οι ωφελημένοι και από την αύξηση του 6% και από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους είχαν υψηλά εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα» τόνισε.

O κ. Σταϊκούρας απάντησε επίσης για την καθυστέρηση καταβολής του power pass για τους λογαριασμούς του Ιουνίου. Εξήγησε πως αυτό συνέβη επειδή κάποιος πάροχος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα.

“Τα στοιχεία δόθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη και τη Δευτέρα έχουμε την εικόνα ότι θα πληρωθούν”, δήλωσε ο υπουργός.

Σταϊκούρας: Το Fuel Pass 3 δεν αποτελεί προτεραιότητά μας τη δεδομένη στιγμή

“Είμαστε στη φάση υλοποίησης των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, δεν είμαστε στη φάση ανακοίνωσης νέων”, είπε ο υπουργός. Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου επιδόματος καυσίμων (Fuel Pass 3) δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ γιατί δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή την περίοδο.

“Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Προσδοκούμε ότι θα υπάρξει μια οριζόντια ευρωπαϊκή λύση που θα κάνει πιο ανεκτό το κόστος, μεταξύ άλλων και με πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου”, σημείωσε κλείνοντας.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ