Σκρέκας: «Με βάση την περσινή κατανάλωση το μπόνους εξοικονόμησης ενέργειας»

σκρέκας-με-βάση-την-περσινή-κατανάλω-61202

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, το μπόνους εξοικονόμησης ενέργειας θα δοθεί στους δικαιούχους με βάση την περσινή κατανάλωση ρεύματος. Το μπόνους αφορά τους πολίτες που θα καταφέρουν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 15% σε σύγκριση με τους περσινούς λογαριασμούς ρεύματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι εφόσον το νοικοκυριό πετυχαίνει μια μέση ημερήσια εξοικονόμηση της τάξης του 15% στην κατανάλωση ενέργειας, μπορεί στον εκκαθαριστικό που έρχεται να βλέπει μια επιπλέον επιδότηση που θα τον βοηθάει ακόμα περισσότερο να έχει χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος.

Σκρέκας: «Η κυβέρνηση έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθούν οι διακοπές ρεύματος»

 

Ως προς τον κίνδυνο διακοπών ρεύματος τον χειμώνα, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο και αναφέρθηκε στην πλωτή δεξαμενή που τοποθετήθηκε στη Ρεβυθούσα για να διπλασιαστεί η χωρητικότητα σε φυσικό αέριο. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ενεργειακός πόλεμος, με τη Ρωσία να εργαλειοποιεί την εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο.

Σκρέκας: «Οι πολίτες μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους»

Για τα χρέη των πολιτών προς τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, ο υπουργός τόνισε πως τόσο η ΔΕΗ όσο και οι ιδιώτες πάροχοι δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δόσεις και πως η κυβέρνηση απορροφά το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης στο ρεύμα προκειμένου να βοηθήσει τα νοικοκυριά.

Τέλος και μιλώντας για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», ο κ. Σκρέκας υπενθύμισε ότι δόθηκε παράταση έως 1η Νοεμβρίου για την ολοκλήρωση των αγορών, καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετοί δικαιούχοι που ενώ έχουν δεσμεύσει τα voucher δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τις αγορές και να τα εξαργυρώσουν. Ενημέρωσε, επίσης, ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε 200.000 δικαιούχους που στην πρώτη φάση ήταν επιλαχόντες να λάβουν voucher και να προμηθευτούν νέες, πολύ ενεργειακά αναβαθμισμένες συσκευές που θα βοηθήσουν καθοριστικά την εξοικονόμηση ενέργειας του νοικοκυριού τους.

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ