Πόσο ρεύμα καίνε οι συσκευές του σπιτιού σε ευρώ – Αναλυτικά παραδείγματα

πόσο-ρεύμα-καίνε-οι-συσκευές-του-σπιτι-61182

Με την ενεργειακή κρίση να βρίσκεται στο προσκήνιο αρκετοί καταναλωτές αναζητούν τις συσκευές του σπιτιού που «φουσκώνουν» κι άλλο τους λογαριασμούς του ρεύματος. Πολλοί είναι αυτοί που αδυνατούν να ερμηνεύσουν τα ποσά που καταβάλλουν πλέον σε ρεύμα και φυσικό αέριο και ψάχνουν τρόπους για εξοικονόμηση ενέργειας ενόψει και του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Ειδικοί, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξηγούν πόσο ρεύμα καίνε οι συσκευές του σπιτιού κάθε φορά που τις βάζουμε σε λειτουργία. Τα παραδείγματα είναι σε ευρώ και μας βοηθούν να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τους λογαριασμούς που πρόκειται να λάβουμε.

Πόσο ρεύμα καίνε οι συσκευές του σπιτιού σε ευρώ:

Ο φούρνος 3-4 kw και οι εστίες 1-2 kw, άρα 2 με 3 ευρώ ανά ώρα χρήσης.

– Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας 4 kw

-Το πιστολάκι και ο βραστήρας, παρόλο που είναι μικρές συσκευές, έχουν ισχύ 2 kw και μπορεί να καταναλώνουν περίπου 0,07 ευρώ ανά 10 λεπτά.

– Η τοστιέρα έχει κόστος 0,07 ευρώ ανά χρήση, ανάλογα με το μέγεθος.

– Το ψυγείο ανάλογα με την ενεργειακή του κλάση κοστίζει από 50 έως 60 ευρώ τον χρόνο.

– Η τηλεόραση μπορεί να κοστίζει 30 ευρώ τον χρόνο.

– Ένας εκτυπωτής κοστίζει 15 ευρώ τον χρόνο.

– Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής κοστίζει από 20 ως 30 ευρώ τον χρόνο.

– Ένας φορτιστής κινητού τηλεφώνου μπορεί να κοστίσει 2 με 3 ευρώ τον χρόνο.

– Ένα μεσαίο κλιματιστικό κοστίζει από 100 έως 300 ευρώ τον χρόνο, ενώ ένα μεγάλο κλιματιστικό κοστίζει έως 600 ευρώ τον χρόνο.

Πόσο ρεύμα καίνε οι συσκευές μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να εξοικονομήσουμε χρήματα

Ο ενεργειακός επιθεωρητής, Ευάγγελος Πάνου μίλησε στον ΑΝΤ1 και εξήγσε πώς οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα:

“Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι πολλές συσκευές είναι μόνιμα συνδεδεμένες στην πρίζα, επομένως έχουν κατανάλωση ακόμα και όταν είναι κλειστές. Στον φούρνο πρέπει να δούμε την θερμοκρασία που χρησιμοποιείται και στα μάτια πρέπει να χρησιμοποιούμε σκεύη που εφαρμόζουν πλήρως, να μαγειρεύουμε με χύτρες ταχύτητας και να κλείνουν πιο νωρίς το μάτι και τον φούρνο” ανέφερε ο κ. Πάνου.

Σχετικά με τη θέρμανση οι ειδικοί προτείνουν τις αντλίες θερμότητας ως την πιο οικονομική λύση. Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνιστά μεταξύ άλλων καλή μόνωση των θερμαινόμενων χώρων, ρύθμιση του θερμοστάτη στην κατάλληλη θερμοκρασία, εγκατάσταση θερμοστατικών βαλβίδων στα θερμαντικά σώματα, συντήρηση των εγκαταστάσεων και απομόνωση των χώρων που δεν χρησιμοποιούνται.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ