Είναι περιζήτητο, κοστίζει όσο ο χρυσός: To «ελληνικό» ευρώ που όλοι θέλουν στη συλλογή τους

Ένα νόμισμα ευρώ που όλοι έχουμε στην Ελλάδα φαίνεται πως είναι περιζήτητο σε χώρες του εξωτερικού όπως η Ιταλία.
είναι-περιζήτητο-κοστίζει-όσο-ο-χρυσό-193039

Οι συνήθειες όσων συλλέγουν νομίσματα εξακολουθούν να προκαλούν έκπληξη σε πολλούς από εμάς και όχι άδικα.

Υπάρχουν χιλιάδες ενθουσιώδεις άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που συλλέγουν τα πάντα. Από σπάνια νομίσματα μέχρι γραμματόσημα, περνώντας μέσα από ειδώλια, παλιά τηλέφωνα, φιγούρες, βινύλια και ούτω καθεξής. Οτιδήποτε είναι δύσκολο να βρεθεί εύκολα ή που έχει συνδέσμους με συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα, αναπόφευκτα καταλήγει να γίνεται αντικείμενο πόθου κάποιου συλλέκτη.

Οι ιστοσελίδες διαδικτυακών αγορών δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο από το να τροφοδοτούν αυτό το φαινόμενο, οδηγώντας σε πρωτοφανή ανάπτυξη τον κλάδο.

Υπάρχουν μερικά αντικείμενα που αν και τα έχετε κάπου πεταμένα και γεμίζουν σκόνη, που θα μπορούσαν να αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό.

Ένα ευρώ που αξίζει χρυσάφι: Το νόμισμα με την κουκουβάγια

Από τις πιο περιζήτητες κατηγορίες και με τους περισσότερους λάτρεις στον κόσμο της συλλογής, τα σπάνια νομίσματα συνεχίζουν να ξεχωρίζουν. Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά από αυτά, που έχουν τη δική τους ιστορία που τα κάνει μοναδικά. Υπάρχει ένα του 1 ευρώ που το τελευταίο διάστημα προκαλεί συζήτηση λόγω της αξίας του, το οποίο έχει εκτοξευθεί λόγω μιας λεπτομέρειας.

Όπως αναφέρουν στην ιταλική αγορά των συλλεκτών και όπως μπορείτε να δείτε από την εικόνα, η ιδιαιτερότητα αυτού του ευρώ είναι ότι στη μία πλευρά του έχει τη μορφή κουκουβάγιας.

Αυτό το νόμισμα κόπηκε από την Ελλάδα από την αρχή κυκλοφορίας του ευρώ.

“Η κουκουβάγια είναι ένα ζώο που ανήκει στη μυθολογία της Αρχαίας Ελλάδας, στην πραγματικότητα συνδέεται στενά με τη μορφή της θεάς Αθηνάς, και είναι επίσης το σύμβολο της πόλης της Αθήνας σήμερα», γράφει συγκεκριμένη ιταλική ιστοσελίδα με αντικείμενο τις συλλογές.

Ευρώ με τεράστια αξία: Ποια άλλα νομίσματα είναι περιζήτητα;

Αλλά δεν είναι μόνο η κουκουβάγια που κάνει το νόμισμα τόσο περιζήτητο. Υπάρχει επίσης ένα «S» μέσα στο αστέρι που περιβάλλει και τις δύο πλευρές, κάτω από τα πόδια της κουκουβάγιας.

Γιατί αυτό το γράμμα; Αντιπροσωπεύει το Suomi, το αρχικό όνομα της Φινλανδίας που τα πρώτα χρόνια ανέλαβε την παραγωγή διαφόρων νομισμάτων για την Ελλάδα.

Είστε περίεργοι να μάθετε πόσο αξίζει αυτό το νόμισμα; Δεν είναι πολύ σπάνιο, αλλά έχει τη δική του αξία.

Εκείνα της κοπής του 2020 και του 2021 μπορεί να φτάσουν τα 30 ευρώ, ενώ για αυτά από το 2013 η τιμή φτάνει έως και τα 50 ευρώ. Πρέπει όμως να είναι σε άψογη κατάσταση, σαν να έχουν βγει τώρα από το νομισματοκοπείο.

Αν το ποσό σας φαίνεται μικρό, μπορείτε να βρείτε πολλά αντικείμενα που να πωλούνται τριάντα ή και πενήντα φορές πάνω από την αξία τους. Όποιος τα έχει στην Ιταλία θα βρει άμεσα αγοραστή…

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Ερωτευμένη η Μαρίνα Σάττι: Αυτός είναι ο 37χρονος σύντροφός της τραγουδίστριας

Βρέθηκε στην κορυφή: Στο top 10 με τα καλύτερα τυριά του κόσμου ένα ελληνικό

Έξαλλη η Super Κική με τους followers της: «Παρατάω το κινητό και σε δύο λεπτά τράκαρα – Φταίτε»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ