Εξοικονόμηση χρημάτων: 9 εύκολοι τρόποι για να βάλετε στην άκρη 1.000 σε 30 ημέρες

Εξοικονόμηση χρημάτων: Κι όμως έτσι θα βάλετε στην άκρη 1000 σε έναν μήνα με 11 εύκολους και γρήγορους τρόπους
εξοικονόμηση-χρημάτων-9-εύκολοι-τρόπο-191174

Η εξοικονόμηση χρημάτων δεν είναι πάντα εύκολη όταν το κόστος ζωής έχει αυξηθεί. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι σχεδόν το 1/3 των Αμερικανών έχει μέχρι 100$ στον λογαριασμό ταμιευτηρίου τους.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να αυξήσετε τις οικονομίες σας όταν το χρειάζεστε γρήγορα; Ακολουθούν μερικοί αποδεδειγμένοι τρόποι, σύμφωνα με την τράπεζα Synchrony με τους οποίους μπορείτε να αποθηκεύσετε τα χρήματά σας ώστε να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους.

1. Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό

Πρώτα και κύρια, η δημιουργία ενός προϋπολογισμού μπορεί να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε το μηνιαίο εισόδημα, τα έξοδα και τις αποταμιεύσεις σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι δημιουργίας προϋπολογισμού. Οι πιο δημοφιλείς περιλαμβάνουν τον προϋπολογισμό 50/20/30 και τον προϋπολογισμό με βάση το μηδέν. Αυτά θα σας δώσουν μια μεγάλη εικόνα για το πού μπαίνουν και πού εξέρχονται τα χρήματά σας. Επιπλέον, μπορείτε να διαμορφώσετε στρατηγική για το ποσό που θα διαθέσετε στους στόχους αποταμίευσης σας.

2. Αυτοματοποιήστε τις αποταμιεύσεις σας

Ένας εύκολος τρόπος για να διαθέσετε προληπτικά χρήματα στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας είναι να δημιουργήσετε ένα αυτόματο πρόγραμμα αποταμίευσης. Με την ηλεκτρονική τραπεζική, μπορείτε να ρυθμίζετε αυτοματοποιημένες μεταφορές σε τακτική βάση.

Για παράδειγμα, εάν πληρώνεστε από τον εργοδότη σας κάθε δύο εβδομάδες, μπορείτε να πάρετε ένα μέρος του μισθού σας και να το μεταφέρετε στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας. Αυτή η μέθοδος «ρυθμίστε το και ξεχάστε το» διαρκεί μόνο λίγα λεπτά για να προγραμματιστεί και θα σας παρακινήσει να δείτε τα χρήματά σας να αυξάνονται στον λογαριασμό σας. Ανεβείτε επίπεδο χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή εξοικονόμησης χρημάτων, όπως Acorns, Chime® ή Qapital, που μπορεί σας βοηθά να επιτύχετε τους στόχους αποταμίευσης σας πιο γρήγορα.

3. Δημιουργήστε ένα φύλλο αποταμίευσης Bingo

Αν σας αρέσει μια διασκεδαστική πρόκληση, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα «φύλλο bingo» για να σας ενθαρρύνει να εξοικονομήσετε 1.000$ σε 30 ημέρες. Η ιδέα είναι απλή: Η κάρτα θα έχει ποικίλα ποσά. Κάθε μέρα, επιλέγετε ένα ποσό στο φύλλο και βάζετε αυτά τα χρήματα στην άκρη – χρησιμοποιώντας είτε φυσικά μετρητά είτε ψηφιακό χρήμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να διαγράψετε αυτό το πλαίσιο. Είναι μια ωραία εικόνα για να δείξεις την πρόοδό σου.

Εξοικονόμηση χρημάτων: 4. Διαπραγματευτείτε τους λογαριασμούς σας

Είτε πρόκειται για συνδρομές τηλεόρασης, κινητού τηλεφώνου, ασφάλισης ή διαδικτύου, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να καλέσετε τον πάροχο υπηρεσιών σας και να δείτε εάν μπορείτε να μειώσετε το ποσό που πληρώνετε κάθε μήνα. Επαγγελματική συμβουλή: Ρωτήστε τον πάροχο εάν θα σας κάνει έκπτωση εάν πληρώσετε πλήρως για ένα χρόνο ή αν συνδυάσετε υπηρεσίες. Πριν πραγματοποιήσετε την κλήση, είναι καλή ιδέα να ερευνήσετε τι προσφέρουν οι ανταγωνιστές.

Γενικά, οι καλύτερες στιγμές για επαναδιαπραγμάτευση είναι:

– όταν δεν είστε πλέον σε συμβόλαιο ή

– κατά τη διάρκεια της Black Friday ή

– της Cyber Monday.

Και αν είστε φοιτητής, μπορεί να έχετε μια ειδική έκπτωση. Μπορεί να χρειαστούν μία ή δύο ώρες από τον χρόνο σας, αλλά μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη αυτής της εξοικονόμησης.

5. Διαχωρίστε τα θέλω από τις ανάγκες

Με τους ινφλουένσερς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τους φίλους σας να επιδεικνύουν τα τελευταία τους ρούχα, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε εάν χρειάζεστε πραγματικά ένα αντικείμενο ή όχι. Για παράδειγμα, η αγορά ειδών παντοπωλείου για να ταΐσετε τον εαυτό σας είναι μια ανάγκη, αλλά ένα ζευγάρι επώνυμα παπούτσια είναι ένα ωραίο αντικείμενο. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να πληρώσετε για τα προϊόντα στο (εικονικό) καλάθι αγορών σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε εάν είναι απαραίτητο.

Εξοικονόμηση χρημάτων: 6. Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Όταν πεινάτε και δεν θέλετε να μαγειρέψετε, μπορεί να είναι δελεαστικό να παραγγείλετε σε πακέτο ή ντελίβερι. Ωστόσο, το κόστος μπορεί γρήγορα να αυξηθεί, ειδικά όταν υπάρχουν χρεώσεις, φόροι και φιλοδωρήματα. Εάν αφιερώσετε χρόνο για να προγραμματίσετε τα γεύματά σας για την επόμενη εβδομάδα, θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη λίστα αγορών παντοπωλείου σας.

Ορίστε κι ένα hack: Γίνετε δημιουργικοί επιλέγοντας ένα θέμα για την εβδομάδα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα είδος κουζίνας, όπως το «Εβδομάδα μεξικάνικου φαγητού», όπου ενσωματώνετε τάκος, κεσαντίγιας ή νάτσος. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα είδος γεύματος, όπως διάφορα είδη σαλάτας, που μπορείτε να απολαύσετε όλη την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για φαγητό και να μαγειρέψετε πιο υγιεινά γεύματα στο σπίτι.

7. Ακυρώστε τις περιττές συνδρομές

Δεν έχετε δει καμία τηλεοπτική σειρά σε streaming πλατφόρμα ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει τη συνδρομή σας στο γυμναστήριο τελευταία;

Μια έρευνα του 2022 διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές ξόδεψαν κατά μέσο όρο 219 $ σε μηνιαίες συνδρομές. 133 $ υψηλότερα από ό,τι υπολόγιζαν αρχικά οι ερωτηθέντες. Είναι καλή ιδέα να μετρήσετε όλες τις μηνιαίες συνδρομές σας και να υπολογίσετε αν τις χρησιμοποιείτε ενεργά. Μπορεί να ανακαλύψετε άλλους τύπους συνδρομών, όπως ψηφιακές, ειδήσεις, μουσική, κουτιά τροφίμων, λογισμικό, παιχνίδια και αγορές. Εάν δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό, μπορείτε να ακυρώσετε τις συνδρομές σας για να μειώσετε τα έξοδα.

Εξοικονόμηση χρημάτων: 8. Μεταπωλήστε τα χρησιμοποιημένα σας είδη

Στην ντουλάπα σας μπορεί να βρείτε κάποια αντικείμενα που δεν σας εξυπηρετούν πλέον. Αντί να τα πετάξετε, μπορείτε να βγάλετε επιπλέον μετρητά πουλώντας τα χρησιμοποιημένα αντικείμενά σας στο διαδίκτυο. Εφαρμογές όπως το Facebook Marketplace, το eBay, το Decluttr και το Poshmark σάς επιτρέπουν να πουλάτε τα ρούχα, τα οικιακά είδη και τα ηλεκτρονικά σας είδη σε αγοραστές που αναζητούν μια συμφωνία. Όχι μόνο μπορείτε να κερδίσετε χρήματα , αλλά μπορείτε επίσης να αποστραγγίσετε και να αποφύγετε την προσθήκη αυτών των αντικειμένων στη χωματερή.

9. Σήκωσε ένα Side Hustle

Εάν έχετε ταλέντο στο να φτιάχνετε έργα τέχνης ή να δίνετε μαθήματα σε παιδιά, θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε σωστά το ταλέντο σας και να κερδίσετε επιπλέον χρήματα πέρα από την καθημερινή σας δουλειά. Κάποιες συναυλίες μάλιστα πληρώνουν αμέσως. Για παράδειγμα, το Rover είναι μια εφαρμογή που συνδέει τους ιδιοκτήτες σκύλων με τους περιπατητές σκύλων. Ή, εάν είστε καλοί στη συναρμολόγηση επίπλων ή στην κηπουρική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TaskRabbit για να βρείτε άτομα που χρειάζονται τις υπηρεσίες σας. Οι άνθρωποι σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος αναζητούν τρόπους να δημιουργήσουν πολλαπλές ροές εισοδήματος για να τα βγάλουν πέρα.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Δέσποινα Βανδή: Ξεσήκωσε όλη τη Μύκονο με τον χορό της

Βέφα Αλεξιάδου: Ζω μόνη μου και λέω «Θεέ μου, δεν μας ακούει κανείς, εγώ και εσύ είμαστε»

Μαρία Αντωνά: Στο Ντουμπάι με πασίγνωστο Έλληνα για Πάσχα μετά τον χωρισμό από τον Άρη Σοϊλέδη

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ