Καφές: Αυξήσεις τιμών σε βασικά αγαθά

Τι είναι που προκαλεί την αύξηση των τιμών των τροφίμων; Μάθετε για τον πληθωρισμό και τις συνέπειες στα βασικά αγαθά όπως ο καφές.
καφές-αυξήσεις-τιμών-σε-βασικά-αγαθά-192298

Η αργή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού των τροφίμων εξακολουθεί να προβληματίζει τους καταναλωτές που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να γεμίσουν το καλάθι των τροφίμων. Ο Μάρτιος του 2022 ήταν ο τελευταίος μήνας που καταγράφηκε μονοψήφιος αριθμός στον πληθωρισμό τροφίμων. Δύο χρόνια πριν το ελαιόλαδο κόστιζε κάτω από 10€ το λίτρο και συγκεκριμένα 7,66€. Σήμερα η τιμή του εκτοξεύεται κατά 86%. Τον Μάρτη του 2022 αγόραζε κανείς τα 3 κιλά πατάτες 3,45€. Σήμερα καταγράφουν αύξηση πάνω από 40% και κοστίζουν 4,84€. Ο καφές που τους επόμενους μήνες αναμένεται να καταγράψει σημαντική αύξηση σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς σήμερα φτάνει τα 8,48€ τα 200 γρ.

Ράλι ανατιμήσεων – Σε είδη πολυτελείας μετατράπηκαν βασικά προϊόντα του νοικοκυριού

Αυξήσεις από 20 έως 30% σε βασικά αγαθά βαραίνουν τα νοικοκυριά που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν και το εξωφρενικό 86% όπως στο λάδι. Φωτιά έχει μπει και στις τιμές του καφέ που σήμερα αγοράζουμε τα 200 γραμμάρια 8,5 ευρώ ενώ πριν τρία χρόνια κόστιζε 5 ευρώ. Ο υπουργός ανάπτυξης μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του OPEN ισχυρίζεται πως ο πληθωρισμός των τροφίμων έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται.

Νέα αύξηση στην τιμή του καφέ

Νέα αύξηση αναμένεται να δοθεί στην τιμή του καφέ. Τι σκοπεύουν να κάνουν οι καταστηματάρχες.

Η τιμή του καφέ αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο και στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα εστίασης, γύρω στα 10%-20%. Το θέμα είναι αν οι επιχειρηματίες θα καταφέρουν να απορροφήσουν αυτήν την αύξηση ή θα μετακυλήσουν το κόστος στους πελάτες αυξάνοντας την τιμή του καφέ στον κατάλογο. Ο ελληνικός καφές στο χέρι κοστίζει 1,80€ και αναμένεται να αυξηθεί και να φτάσει τα 2,20€. Το φρέντο εσπρέσο από 2,20€ να φτάσει 2,60€, ενώ ο φρέντο καπουτσίνο από 2,40€ σε 2,90€. Αν κάτσεις στην καφετέρια να πιεις τον ελληνικό καφέ μπορείς να δώσεις μέχρι και 4,50€. Για τον εσπρέσο 3,20€, φρέντο καπουτσίνο 4,50€ και καφέ φίλτρου 4,80€.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Δανάη Μπάρκα: Βαρύ πένθος για την παρουσιάστρια

Αθηνά Οικονομάκου: Αποκαλύπτει το μαγικό δωμάτιο των παιδιών της

Κέιτ Μίντλετον: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είπε πως «τα πάει καλά» μετά τη διάγνωση του καρκίνου

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ