Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό θανάτου της Ελισάβετ: Από τι πέθανε η βασίλισσα

στη-δημοσιότητα-το-πιστοποιητικό-θαν-63950

Ο θάνατος της βασίλισσας αποδίδεται στα «γηρατειά» όπως αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου της Ελισάβετ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την Daily Mail, ίδια αιτία θανάτου αναφερόταν και στο πιστοποιητικό του πρίγκιπα Φίλιππου.

Το πιστοποιητικό θανάτου της Ελισάβετ

Η 96χρονη μονάρχης πέθανε στο κάστρο Μπαλμόραλ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 3.10 μ.μ. – περισσότερες από τρεις ώρες πριν ενημερωθεί το κοινό. Το πιστοποιητικό θανάτου, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το National Records of Scotland, αναφέρει ότι πέθανε από «βαθιά γηρατειά».

Η ώρα θανάτου στο ιστορικό έγγραφο, το οποίο αναφέρει ως επάγγελμα το «Αυτής Μεγαλειότης η Βασίλισσα», σημαίνει ότι μόνο ο βασιλιάς Κάρολος και η αδελφή του βρίσκονταν στο πλευρό της όταν πέθανε πριν από τρεις εβδομάδες.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η σύζυγός του, Σοφί κόμισσα του Ουέσσεξ, βρίσκονταν στο αεροπλάνο όταν η βασίλισσα απεβίωσε. Απογειώθηκαν με προορισμό το Μπαλμόραλ από το Northolt στο δυτικό Λονδίνο στις 2.39 μ.μ. και προσγειώθηκαν μια ώρα αργότερα.

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν ήταν στο αεροπλάνο με τον αδελφό του και έπρεπε να κάνει το δικό του ταξίδι στη Σκωτία με αεροσκάφος από το Λούτον, αφού πέθανε η γιαγιά του. Προσγειώθηκε στο Αμπερντίν στις 6.46μ.μ., 16 λεπτά μετά την ανακοίνωση του Παλατιού.

Ο Douglas James Allan Glass σημειώνεται ως ο πιστοποιών εγγεγραμμένος ιατρός. Ο Δρ Glass είναι γενικός ιατρός από το χωριό Aboyne των Highlands, περίπου 20 μίλια από το Μπαλμόραλ.

Δείτε εδώ το πιστοποιητικό θανάτου της Ελισάβετ

Ο Paul Lowe, γενικός ληξίαρχος της Σκωτίας, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της βασίλισσας καταγράφηκε στο Aberdeenshire στις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Όταν απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα της, τη βασίλισσα, η πριγκίπισσα Άννα αποκάλυψε ότι ήταν μαζί της τις τελευταίες της στιγμές.

Η Άννα, η οποία συνόδευσε το φέρετρο της μητέρας της καθώς ταξίδευε στο Λονδίνο, μέσω Εδιμβούργου, δήλωσε:

“Είχα την τύχη να μοιραστώ τις τελευταίες 24 ώρες της ζωής της αγαπημένης μου μητέρας”. Μάλιστα, η πριγκίπισσα Άννα αναφέρεται ως αυτή που ενημέρωσε ον τοπικό ληξίαρχο για τον θάνατο της μητέρας της.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ