Καμιά ρωσική ταινία δεν θα είναι φέτος υποψήφια για Όσκαρ

καμιά-ρωσική-ταινία-δεν-θα-είναι-φέτος-62498

Ο πόλεμος Ρωσίας- Ουκρανίας έχει συνέπειες και στον κινηματογράφο όπου καμία Ρωσική ταινία δεν θα είναι υποψήφια για Όσκαρ.

Γιατί καμία Ρωσική ταινία δεν θα είναι υποψήφια για Όσκαρ φέτος

Σε ανακοίνωσή της, η Ρωσική Ακαδημία Κινηματογράφου αναφέρει πως αποφάσισε να μην επιλέξει και στείλει ρωσική ταινία για να διεκδικήσει το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας 2023.

Ο επικεφαλής της επιτροπής που είναι αρμόδια για να στέλνει ρωσικές ταινίες μεγάλου μήκους στα Όσκαρ, ο Πάβελ Τσουχράι, κατήγγειλε σήμερα το πρωί μια απόφαση που ελήφθη «πίσω από την πλάτη του» και ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Τί λέει γνωστός σκηνοθέτης για το ότι καμία Ρωσική ταινία δεν θα είναι υποψήφια για Όσκαρ

Νωρίτερα χθες, Δευτέρα, ο σκηνοθέτης Νικίτα Μιχάλκοφ, μεγάλη αυθεντία του ρωσικού κινηματογράφου και ένθερμος υποστηρικτής του καθεστώτος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε κρίνει άχρηστη μια συμμετοχή της Ρωσίας στα Όσκαρ.

«Μου φαίνεται πως το να επιλέξουμε μια ταινία η οποία θα αντιπροσωπεύσει τη Ρωσία σε μια χώρα που, στην πραγματικότητα, αρνείται αυτή τη στιγμή την ύπαρξη της Ρωσίας, απλούστατα δεν έχει κανένα νόημα», δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Μιχάλκοφ υπενθύμισε πως είχε προτείνει να δημιουργηθεί ένα «ευρασιατικό» αντίστοιχο των Όσκαρ του αμερικανικού κινηματογράφου και πως το σχέδιό του βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Προερχόμενος από μια δυναστεία καλλιτεχνών διάσημων στη Ρωσία, ο Νικίτα Μιχάλκοφ, 76 ετών, είχε και ο ίδιος τιμηθεί το 1995 με το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας για την ταινία του «Ψεύτης Ήλιος» με θέμα τη σταλινική δικτατορία.

Μικρό το κακό και δεν χρειαζόταν να γίνει κάτι τέτοιο. Άλλο ο πολιτισμός και άλλο η πολιτική.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ