Ανεξήγητες διαρροές στον αγωγό αερίου Nord Stream 1 στη Βαλτική

ανεξήγητες-διαρροές-στον-αγωγό-αερίο-62464

Ανεξήγητες παραμένουν οι διαρροές στον αγωγό αερίου Nord Stream 1 στη Βαλτική.

Ο αγωγός αερίου Nord Stream 1, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, παρουσίασε δύο ανεξήγητες διαρροές αερίου στη Βαλτική, ανακοίνωσαν σήμερα οι δανικές και οι σουηδικές αρχές, την επομένη της ανακοίνωσης για μια διαρροή στον παράλληλο αγωγό αερίου Nord Stream 2. Αντικείμενα γεωπολιτικών μπρα-ντε-φερ, οι δύο αγωγοί, τους οποίους εκμεταλλεύεται μια κοινοπραξία που εξαρτάται από τη γιγάντια ρωσική εταιρεία Gazprom, δεν βρίσκονται σε λειτουργία εξαιτίας των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο αμφότεροι εξακολουθούν να είναι γεμάτοι με αέριο.

Πώς συμβαίνουν οι ανεξήγητες διαρροές αερίου στον αγωνό Nord Stream 1 στη Βαλτική.

«Οι αρχές έχουν τώρα ενημερωθεί πως υπήρξαν άλλες δύο διαρροές στον αγωγό αερίου Nord Stream 1, ο οποίος δεν είναι ούτε αυτός επιχειρησιακός, αλλά περιέχει αέριο», δήλωσε ο δανός υπουργός Κλίματος και Ενέργειας Νταν Γιόργκενσεν σε ανακοίνωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι σχετικά με τα αίτια των περιστατικών», όμως ο υψηλόβαθμος δανός αξιωματούχος ανακοίνωσε πως αυξάνεται το επίπεδο της επιφυλακής στους τομείς του ηλεκτρικού και του αερίου στη σκανδιναβική χώρα.

Ένας εκπρόσωπος των ναυτιλιακών αρχών της Σουηδίας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως εντοπίστηκαν δύο διαρροές στα ανοικτά του δανέζικου νησιού Μπόρνχολμ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μία από τις διαρροές στον Nord Stream 1 σημειώθηκε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας, η άλλη σ’ εκείνη της Σουηδίας, σύμφωνα με τις δύο χώρες.

Όπως έγινε και με τη διαρροή που είχε διαπιστωθεί χθες, Δευτέρα, στον Nord Stream 2, ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας.

Τί μέτρα θα λάβουν για τις ανεξήγητες διαρροές αερίου στον αγωγό Nord Stream 1 στη Βαλτική.

Απαγορεύθηκαν η ναυσιπλοΐα σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων (περίπου 9 χιλιόμετρα) και οι υπερπτήσεις σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

«Τα περιστατικά στους δύο αγωγούς δεν έχουν καμιά επίπτωση στις προμήθειες της Δανίας», διευκρίνισε ο Γιόργκενσεν.

Χθες, Δευτέρα, το βράδυ, ο διαχειριστής των αγωγών αερίου Nord Stream 1 και 2 είχε αναφέρει πτώση της πίεσης στον πρώτο αγωγό αερίου μετά τον εντοπισμό μιας διαρροής στο δεύτερο.

Με όλη αυτή την ακρίβεια που μας περιβάλλει αυτό μας έλειπε οι αγωγοί αερίου να έχουν και διαρροές.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ