Γερμανία: Κρατικοποιείται η εταιρεία φυσικού αερίου Uniper

Τη μεγάλη εταιρεία φυσικού αερίου Uniper, κρατικοποιεί η Γερμανία σε ποσοτό 98,5%, όπως ανακοίνωσε ανακοίνωσε σήμερα το πρωί
γερμανία-κρατικοποιείται-η-εταιρεία-60066

 Σε ποσοστό 98,5% κρατικοποιείται η Upiper στη Γερμανία

Τη μεγάλη εταιρεία φυσικού αερίου Uniper, κρατικοποιεί η Γερμανία σε ποσοτό 98,5%, όπως ανακοίνωσε ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο πλειοψηφικός μέτοχος της επιχείρησης, ο φινλανδικός όμιλος Fortum.

Η Uniper όπως πολλές εταιρίες στην Ευρώπη, ασφυκτιά εξαιτίας των περικοπών στην παροχή ρωσικού αερίου.

Η Uniper, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου της Γερμανίας, έκαψε τα ταμειακά της αποθέματα προμηθεύοντας φυσικό αέριο στην άμεση αγορά, αφού η Ρωσία διέκοψε τις ροές προς τη Γερμανία, πυροδοτώντας ένα πακέτο διάσωσης με το Βερολίνο που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο.

Για τον φινλανδικό όμιλο, η συμφωνία θα τερματίσει μια άτυχη επένδυση στην Uniper που ξεκίνησε το 2017 και συνάντησε την αντίσταση του γερμανικού ομίλου λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να διαλυθεί από τον κύριο μέτοχό του.

«Μετά την αύξηση κεφαλαίου και την αγορά των μετοχών, η Γερμανία θα διαθέτει περίπου το 98,5% της Uniper», διευκρινίζει η Fortum.

Γερμανία: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 8 δις ευρώ

Η Γερμανία θα εξαγοράσει έναντι περίπου 500 εκατ. ευρώ το 56% του κεφαλαίου που κατέχει η Fortum και θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 8 δισεκ. ευρώ, αναφέρει η φινλανδική επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ