Γαλλία: Ξεκίνησε η κατασκευή του ουρανοξύστη Tour Triangle

γαλλία-ξεκίνησε-η-κατασκευή-του-ουραν-59118

Γαλλία: Ξεκινά η ανέργεση του 180 μέτρων ύψους ουρανοξύστη

Ένα εμβληματικό έργο ξεκινά στο Παρίσι, στην Γαλλία, καθώς ο τεράστιος ουρανοξύστης ύψους 180 μέτρων ξεκινά να χτίζεται από σήμερα.

Η ανέγερση του Tour Triangle, του επίμαχου τριγωνικού ουρανοξύστη ύψους 180 μέτρων και 42 ορόφων ξεκίνησε για να δώσει στο Παρίσι το τρίτο του ψηλότερο κτίριο μετά τον Πύργο του Άιφελ και τον Πύργο Μονπαρνάς.

Ο όμιλος ακινήτων Unibail-Rodamco-Westfield (URW) ανακοίνωσε σήμερα ότι το κόστος του σχεδίου θα ανέλθει σε 660 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της δημοσίευσης των ετήσιων αποτελεσμάτων του.

«Διατηρούμε αυστηρό έλεγχο των επενδύσεων και του κόστους, συνεχίζοντας να αναπτύσσουμε νέα στοιχεία ενεργητικού (…) Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται το σχέδιο κατασκευής γραφείων του Tour Triangle στο Παρίσι, σε σύμπραξη με την AXA IM Alts, η ανέγερση του οποίου έχει ξεκινήσει», δηλώνει ο πρόεδρος του ομίλου Ζαν-Μαρί Τριτάν.

Γαλλία: Το τρίτο σε ύψος κτίριο θα είναι ο νέος ουρανοξύστης

Χθες, έπειτα από προπαρασκευαστικές εργασίες δύο μηνών, ψηλά σιλό τοποθετήθηκαν στο εργοτάξιο στο Parc d’ Expositions, στην Πορτ ντε Βερσάιγ. Οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Το σχέδιο ξεκίνησε το 2008 και εγκρίθηκε το 2015 επί δημαρχίας της Αν Ινταλγκό, παρά την έντονη αντίδραση των οικολόγων συμμάχων της και δημοτικών αρχόντων της δεξιάς, όπως ο Φιλίπ Γκουζόν, δήμαρχος του 15ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου ανεγείρεται ο ουρανοξύστης.

«Η περιοχή θα καταστραφεί για πολλά χρόνια», δήλωσε καταγγέλλοντας «τον αδιάκοπο χορό των φορτηγών που θα μεταφέρουν μπετόν, την παρουσία τεσσάρων γιγάντιων γερανών…».

Η εισαγγελία του Παρισιού άρχισε τον Ιούλιο προκαταρκτική έρευνα για «ευνοιοκρατία» στην παραχώρηση του έργου.

Η εκμετάλλευση του Πύργου θα παραχωρηθεί για 80 χρόνια στον όμιλο Unibail-Rodamco-Westfield, έναντι τιμήματος 2 εκατομμυρίων που θα καταβάλλονται ετησίως στον δήμο του Παρισιού. Το κτίριο θα στεγάζει περισσότερα από 91.000 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας, τα δύο τρίτα της οποίας θα είναι χώροι γραφείων.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται επίσης ένα ξενοδοχείο 230 δωματίων, παιδικός σταθμός και καταστήματα.

Η εταιρεία επαίρεται για ένα κτίριο «αναστρέψιμο», με χρήσεις που θα μπορούν να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ