Ερντογάν προς ΗΠΑ: Στην Ελλάδα δίνετε μαχητικά και σε εμάς κυρώσεις

Ερντογάν: «Όπου τον παίρνει» προκλήσεις και όπου όχι, παράπονα και γκρίνιες, ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την πικρία του
ερντογάν-προς-ηπα-στην-ελλάδα-δίνετε-μ-59699

Στην Ελλάδα προκλήσεις και στις ΗΠΑ παράπονα

Ερντογάν: «Όπου τον παίρνει» προκλήσεις και όπου όχι, παράπονα και γκρίνιες. Ο Τούρκος Πρόεδρος με βολές κατά μιλώντας στο δίκτυο PBS, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε την πικρία του πως οι ΗΠΑ δεν τον στηρίζουν, παρά πωλούν μαχητικά στην Ελλάδα και ιδρύουν νέες βάσεις σε ελληνικό έδαφος, ενώ στον ίδιο επιβάλλουν κυρώσεις, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει τον λόγο.

Ερντογάν: Λάθος οι κυρώσεις στην Τουρκία

«Μεταξύ δυο φίλιων χωρών είναι πολύ λάθος με πολιτική προσέγγιση να επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία για το θέμα των F-16. Ο κ. Μπάιντεν μου υποσχέθηκε την επίλυση του ζητήματος», δήλωσε συνεχίζοντας, με βολές και κατά της χώρας μας: «Tι θα κάνουμε αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τα F-16; Θα φροντίσουμε τον εαυτό μας. Δηλαδή θα δώσετε στην Ελλάδα κάθε είδους υποστήριξη στα F-16, θα δημιουργήσετε βάσεις εκεί, αλλά δεν θα δώσετε αυτή την υποστήριξη σε μια φίλη χώρα όπως η Τουρκία στο ΝΑΤΟ και σε μια χώρα που παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στο ΝΑΤΟ; Είμαστε στις πρώτες πέντε χώρες. Σε αυτή την περίπτωση, η δουλειά της Τουρκίας είναι να φροντίζει τον εαυτό της. Διαφορετικά, δεν έχουμε πρόβλημα με την Αμερική» τόνισε.

Ερντογάν: «Ο Μπάϊντεν υποσχέθηκε λύση με τα F-16»

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος δεν ξεχνά ποτέ την τουρκική προκλητική ρητορική, τονίζοντας πως ο πρόεδρος Μπάϊντεν του υποσχέθηκε λύση του θέματος με τα F-16, ώστε να τα αποκτήσει η Τουρκία, ενώ σε άλλη περίπτωση διεμήνυσε πως θα στραφεί σε άλλες λύσεις για την προμήθεια μαχητικών.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ