Βασίλης Κικίλιας: Ο τουρισμός είναι οικονομία άμεσης απόδοσης

Βασίλης Κικίλιας: «Η Αθήνα παίρνει ανάσα από την επιτυχία της φετινής τουριστικής περιόδου» δήλωσε ο υπουργός
βασίλης-κικίλιας-ο-τουρισμός-είναι-οι-63744

Βασίλης Κικίλιας: «Η Αθήνα παίρνει ανάσα από την επιτυχία της φετινής τουριστικής περιόδου»

Μιλώντας στο 9ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική-2022» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης, και με την υποστήριξη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, έκανε λόγο για ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Βασίλης Κικίλιας: «Στην πρώτη γραμμή ο τουρισμός»

«Είναι ένα συνέδριο, μία πρωτοβουλία που ενώνει δυνάμεις. Και αυτός είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, να δημιουργήσουμε συνθήκες ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού επισημαίνοντας ότι σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια που γίνεται για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, ο τουρισμός είναι στην πρώτη γραμμή.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι είμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Αθήνα είναι ακόμα γεμάτη με ταξιδιώτες από όλο το κόσμο και στόχος τώρα είναι ο Οκτώβριος να κινηθεί σε επίσης υψηλά επίπεδα.

Βασίλης Κικίλιας: «Ο τουρισμός είναι οικονομία άμεσης απόδοσης»

«Ο τουρισμός είναι οικονομία άμεσης απόδοσης. Γύρω από τον τουρισμό ανθούν δεκάδες επαγγέλματα. Από την πρωτογενή παραγωγή και τον εμπορικό τομέα, μέχρι την εστίαση και προφανώς τα επαγγέλματα του τουριστικού κλάδου. Μιλάμε κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζουν και στηρίζονται από το τουριστικό προϊόν.

«Διεθνείς κολοσσοί, βλέποντας τη δυναμική που έχει αναπτύξει η χώρα μας και τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται για περαιτέρω και συνεχή αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, έρχονται και επενδύουν, αποδεικνύοντας ότι μετά τη φετινή επιτυχία, η Ελλάδα εδραιώνει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού, κατέληξε ο υπουργός Τουρισμού.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ