Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη οι σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης

Βγήκε και επίσημα η ανακοίνωση της ΕΟΕ για τους δύο σημαιοφόρους της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
ολυμπιακοί-αγώνες-αντετοκούνμπο-και-205356

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΕ, οι δύο σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Αν και οι φήμες είχαν φουντώσει πως η Μαρία Σάκκαρη θα είναι στο πλευρό του Greek Freak, η ΕΟΕ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, ανακοίνωσε πως η Ντρισμπιώτη θα είναι αυτή που θα παρελάσει πρώτη στον Σηκουάνα.

Σύμφωνα με την ΕΟΕ, για τις γυναίκες έγινε ψηφοφορία μεταξύ 4, μετά την άρνηση της Στεφανίδη για προσωπικούς λόγους, με τις Σάκκαρη, Ντρισμπιώτη, Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου να μπαίνουν σε ψηφοφορία. Τελικά το όνομα της Ντρισμπιώτη ήταν αυτό που επικράτησε (σύμφωνα με πηγές πήρε 16 ψήφους έναντι 8 της Σάκκαρη) κάνοντας την… ανατροπή καθώς θεωρούνταν σχεδόν βέβαιη πως η Σάκκαρη θα είναι δίπλα από τον Γιάννη.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστική η απόφαση για τους δύο σημαιοφόρους

Καπράλος: «Εγινε μεγάλη συζήτηση για το αν θα έχουμε έναν ή δύο σημαιοφόρους»

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, αποκάλυψε πως υπήρχαν σκέψεις να είναι μόνο ο Αντετοκούνμπο σημαιοφόρος, ωστόσο αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η γραμμή της ΔΟΕ με δύο σημαιοφόρους, έναν άνδρα και μία γυναίκα».

«Εξαρχής προτείναμε μαζί με τον Αρχηγό Αποστολής κ. Πέτρο Συναδινό να είναι δύο οι Σημαιοφόροι μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εγινε μεγάλη συζήτηση εάν πρέπει να είναι ένας ή δύο και τελικά ακολουθήθηκε η προσταγή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για δύο Σημαιοφόρους ακολουθώντας το πνεύμα των καιρών και τηρώντας την προσπάθεια για ισότητα των φύλων. Στον Γιάννη υπήρχε ομοφωνία αλλά στα κορίτσια έγινε ψηφοφορία μεταξύ ιδιαίτερα αξιόλογων πρωταθλητών που έχουν τιμήσει την Ελλάδα, όπως προστάζει η δημοκρατική διαδικασία. Τελικά επελέγη η Αντιγόνη και θέλω  να δώσω συγχαρητήρια τόσο σε αυτήν όσο και τον Γιάννη για την τελική τους επιλογή. Είμαι σίγουρος ότι θα σηκώσουν ψηλά τη χώρα μας. Επίσης να δώσω συγχαρητήρια και στις τρεις άλλες πρωταθλήτριες που συμμετείχαν στη ψηφοφορία.»

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

H απόφαση για τον Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη, ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρίας Σάκκαρη, Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Μαργαρίτας Πλευρίτου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία για την επιλογή του Σημαιοφόρου, ήρθε πριν από τη συνεδρίαση σε επαφή με μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες. Ωστόσο, τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι Σημαιοφόροι, ώστε να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Eπίσης, ελήφθη υπ’ όψιν και το πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών που αγωνίζονται την επόμενη ημέρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν πριν από τους αγώνες τους.

Η Ολομέλεια αποφάσισε επίσης ομόφωνα να προταθεί ο κ. Σπύρος Καπράλος για Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, διεκδικώντας για δεύτερη φορά την ανανέωση της θητείας του.

Τέλος, ομόφωνα έγινε δεκτό το αίτημα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου στις 21-22 Σεπτεμβρίου, για τη διεξαγωγή του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Το κόλπο που έκανε με το ρούτερ: Κινέζος χρέωσε 3.500 ευρώ ιδιοκτήτη Airbnb μέσα σε 1 εβδομάδα

Δεν τον αναγνώρισε κανείς: Η έξοδος του Γιάννη Κουκουράκη με γυαλιά και η αλλαγή στην εικόνα του

Ψυχικό: Ανατροπή – Η διαμάχη για την έκταση που αγόρασε ο τοπογράφος στη Μύκονο

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ