Μόνο περηφάνεια: 3 χρυσά μετάλλια με ρεκόρ Ευρώπης για τη Χανιώτισσα Μαρία Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ15

Δύο Ελληνίδες αθλήτριες, η Μαρία Στρατουδάκη και η Σεμέλη Ζαρμακούπη, ανέβηκαν στο βάθρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η κάθε μία στο άθλημά της
μόνο-περηφάνεια-3-χρυσά-μετάλλια-με-ρεκ-161882

Δύο Ελληνίδες αθλήτριες, η Μαρία Στρατουδάκη και η Σεμέλη Ζαρμακούπη, ανέβηκαν στο βάθρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η κάθε μία στο άθλημά της και έκαναν περήφανη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, η Μαρία Στρατουδάκη από τα Χανιά, “σάρωσε” τα χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών Κ15, στο Κισινάου της Μολδαβίας, ενώ κατέρριψε και το ρεκόρ Ευρώπης και στις δύο κινήσεις, στην ηλικία κάτω των 15.

Στο αρασέ κατέκτησε το χρυσό σηκώνοντας 70 κιλά, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης Κ15. Στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 64 και στην επόμενη 68 κιλά.

Στο επολέ ζετέ, η αθλήτρια από το Καρτερό Χανίων, με τα 90 κιλά εκτός από το χρυσό στην κίνηση και στο σύνολο, κατέρριψε και το Ευρωπαϊκό ρεκόρ. Νωρίτερα σήκωσε με επιτυχία τα 83 και τα 87 κιλά, που ήταν η πρώτη κατάρριψη του ρεκόρ Ευρώπης. Ενδεικτικά, η δεύτερη αθλήτρια, Ρουμάνα Σίπος, έμεινε 13 ολόκληρα κιλά πίσω στο σύνολο.

Στην κορυφή της Ευρώπης δύο Ελληνίδες αθλήτριες

 

Έκαναν περήφανη την Ελλάδα τα αποτελέσματα των δύο Ελληνίδων αθλητριών

 

Από την πλευρά της, η Σεμέλη Ζαρμακούπη ανέβηκε στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο kickboxing των Ευρωπαϊκών Αγώνων.

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ