«Καμπανάκι» από την UNESCO: Η έκθεση για την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία και οι επιπτώσεις από την χρήση τους

καμπανάκι-από-την-unesco-η-έκθεση-για-την-181452

H UNESCO κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου μέσα από έκθεση της για την χρήση των κινητών στα σχολεία σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα προειδοποιεί για τις επιπτώσεις που έχει η χρήση των κινητών στην συναισθηματική ισορροπία των παιδιών αλλά και για το διαδικτυακό μπούλινγκ ενώ συνιστά την απαγόρευση τους στα σχολεία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η τεχνολογία πρόσφερε τη δυνατότητα σε 1 δισεκατομμύριο μαθητές να κάνουν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όμως, υπήρχαν και εκατομμύρια παιδιά που δεν είχαν πρόσβαση σε υπολογιστή.

Κινητά στα σχολεία: Η έκθεση της UNESCO

Με την έκκλησή της για απαγόρευση των smartphones στα σχολεία, ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα: η ψηφιακή τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, πρέπει πάντα να υποτάσσεται σε ένα «ανθρωποκεντρικό όραμα» της εκπαίδευσης και να μην υποκαθιστά τη διαπροσωπική επικοινωνία μαθητών – δασκάλων.

«Καμπανάκι» από την Unesco για την ψηφιακή επανάσταση

Η Unesco προειδοποιεί τους αρμόδιους για τη χάραξη πολιτικής ενάντια σε μια απερίσκεπτη υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας, τονίζοντας ότι ο θετικός αντίκτυπός της στην εκπαίδευση, θα μπορούσε να υπερεκτιμηθεί και ότι το νέο δεν είναι πάντα καλύτερο.

«Δεν αποτελούν όλες οι αλλαγές πρόοδο. Το ότι κάτι μπορεί να γίνει δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει», σημειώνει στην έκθεσή της.

Κινητά στα σχολεία: Η χρήση των κινητών σε βάρος των μαθητών

«Η ψηφιακή επανάσταση έχει αμέτρητες δυνατότητες αλλά, όπως έχουν εκφραστεί προειδοποιήσεις για το πώς πρέπει να ρυθμιστεί στην κοινωνία, πρέπει να δοθεί παρόμοια προσοχή στον τρόπο που χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση», υποστηρίζει η γενική διευθύντρια της Unesco, Όντρει Αζουλέι. και προσθέτει:

«Η χρήση της πρέπει να στοχεύει σε βελτιωμένες μαθησιακές εμπειρίες και την ευημερία των μαθητών και των δασκάλων, όχι σε βάρος τους. Κρατήστε πρώτα τις ανάγκες του μαθητή και υποστηρίξτε τους δασκάλους. Οι διαδικτυακές συνδέσεις δεν υποκαθιστούν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση».

Όπως αναφέρεται πολλά σχολεία ανά τον κόσμο, σε χώρες όπως η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ολλανδία, απαγορεύει ή σκέφτεται να απαγορεύσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων στις τάξεις.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Υιοθεσία γάτας: Η πιο γλυκιά φιλία ανάμεσα σε έναν σκύλο και ένα γατάκι και οι τρυφερές εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Μπανόφι του ονείρου: Η εύκολη συνταγή για να γίνει μπισκοτένιο και με μια κρέμα, σκέτη μούρλια

Στη νότια Κυνουρία: Περιήγηση στο Λεωνίδιο με τα παραδοσιακά αρχοντικά και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ