Στην Λέσβο ένας άγιος άνθρωπος: Ο παπάς κουβαλάει στα χέρια μια σκυλίτσα που δεν μπορεί να περπατήσει

στην-λέσβο-ένας-άγιος-άνθρωπος-ο-παπάς-180084

Στην Λέσβο, σε ένα μικρό χωριουδάκι, ζει ο ιερέας του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, ο οποίος έχει ξεχωρίσει για την φιλανθρωπική του δράση. Όχι μόνο επιτελεί το έργο του Θεού για τους ανθρώπους αλλά έχει αφοσιωθεί και στην φροντίδα των ανήμπορων ζώων.

Λέσβος: Η φιλοζωική δράση αυτού του ιερέα

Ενας ιερεύς που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον

Στην εκκλησία του Αγίου Αρχαγγέλου Μανταμάδου στη Λέσβο υπάρχει ένας ιερέας που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη αγάπη τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα και για όσους την έχουν ανάγκη. Κι αυτό γιατί, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι στην εκκλησία είναι εχθρικοί προς τα ζώα και ιδιαίτερα προς τα αδέσποτα σκυλιά. Τα διώχνουν από το προαύλιο της εκκλησίας ή τα απομακρύνουν από τους δρόμους γύρω από την εκκλησία.

Παράδειγμα προς μίμηση ο ιερέας στην Λέσβο

Ωστόσο, ο ιερέας των Παμεγγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, o Χρήστος Τσιτμηδέλλης, δεν μοιάζει με αυτούς. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είναι άνθρωπος συμπονετικός, με ενσυναίσθηση.

Προστατεύει τα αδέσποτα, τα αγαπάει, τα φροντίζει. Στις φωτογραφίες τον βλέπουμε να έχει στην αγκαλιά του τη σκυλίτσα του, Στεφανούλα.

Η Στεφανούλα είχε λουμπάγκο και ο Πατήρ Χρήστος την πηγαινοέφερνε για ένα μήνα με αυτόν τον τρόπο στο γιατρό και όπου αλλού χρειαζόταν.

Είναι πολύ σημαντικό οι ιερείς να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Και ο συγκεκριμένος είναι. Ο κόσμος μαθαίνει από αυτούς, διδάσκεται και κάποιοι θα τους μιμηθούν, θα κάνουν και εκείνοι το ίδιο.

Η εκκλησία οφείλει να είναι δίπλα στον αδύναμο, τον ταλαιπωρημένο. Και δεν είναι μόνο ο άνθρωπος έτσι. Αδύναμα και ταλαιπωρημένα είναι αμέτρητα ζώα που έχουν την ανάγκη μας. Αρκεί να κοιτάξουμε δίπλα μας και θα τα βρούμε.

Δείτε περισσότερα Stories εδώ:

Ηρωίδα για τα αδέσποτα ζώα: Η νέα κοπέλα που συλλέγει κουτιά από χυμούς και δημιουργεί σπίτια για τα γατάκια στο δρόμο

«Λυγίζουν» και οι πιο σκληροί: Το κουταβάκι που εκλιπαρεί για λίγη αγάπη βρίσκει τελικά το αιώνιο σπίτι του

Η πιο γλυκιά υιοθεσία: Αδέσποτη γάτα ακολουθούσε έναν άνδρα κάθε μέρα στην καφετέρια και βρίσκει ένα παντοτινό σπίτι

Τελευταία Άρθρα
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ