«Αυτή η ζωή δεν είναι για να καλοπεράσουμε. Είναι να δίνουμε εξετάσεις, για να περάσουμε στην άλλη ζωή»

Οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μέσα από σοφά λόγια μας μιλούν για τον σκοπό της ζωής και για την Βασιλεία του Θεού
αυτή-η-ζωή-δεν-είναι-για-να-καλοπεράσο-202827

Μέσα από τα σοφά λόγια των Αγίων Πατέρων καταλαβαίνουμε τον πραγματικό σκοπό αυτής της ζωής και το σχέδιο του Ύψιστου.

Αυτή η ζωή δεν είναι για να καλοπεράσουμε. Είναι να δίνουμε εξετάσεις, για να περάσουμε στην άλλη ζωή. Γι’ αυτό ο σκοπός της ζωής μας πρέπει να είναι να ετοιμαστούμε…

Σοφά Λόγια: Ο σκοπός της ζωής

Κάθε άνθρωπος είναι γλύπτης και ζωγράφος της ζωής του. (Άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης)

Όλη μας η ζωή είναι ένας παντοτινός πόλεμος πάνω στη γη και πρέπει να πολεμάμε παντοτινά, μέχρι το τέλος της ζωής μας! (Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης)

Αυτή η ζωή δεν είναι για να καλοπεράσουμε. Είναι να δίνουμε εξετάσεις, για να περάσουμε στην άλλη ζωή. Γι’ αυτό ο σκοπός μας πρέπει να είναι να ετοιμαστούμε, ώστε να φύγουμε με αναπαυμένη συνείδηση, όταν μας καλέσει ο Θεός και να πετάξουμε κοντά Του. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Όποιος δεν συλλαμβάνει το νόημα της ζωής, μοιάζει με γερή μηχανή, που έχει παγωμένα λάδια. Είναι ένας άνθρωπος χωρίς ιδανικά, χωρίς πνεύμα θυσίας και η καρδιά του είναι παγωμένη. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Σήμερα, αν κάποιος θέλει να ζήσει τίμια και πνευματικά, δεν χωράει στον κόσμο, δυσκολεύεται. Και αν δεν προσέξει, θα τον πάρει ο κατήφορος, το κοσμικό κανάλι. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Για να ζήσουμε τα υπερφυσικά, πρέπει να ζήσουμε υπερφυσικά. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Κοιτάξτε αγαπητοί μου, μήπως οι ευεργεσίες του Θεού αποβούν σε καταδίκη μας, εάν δεν ζούμε όπως θέλει Αυτός και δεν εκτελούμε τα καλά και ευάρεστα ενώπιόν Του με ομόνοια. (Άγιος Κλήμης Ρώμης)

Ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι να μοιάσει στον Κύριο. (Μέγας Αντώνιος)

Δεν πρέπει κανένας να λέει ότι δεν είναι δυνατό να κατορθώσει ο άνθρωπος την ενάρετη ζωή, αλλά να λέει ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Ούτε μπορούν να κατορθώσουν την αρετή οι τυχόντες. Την ενάρετη ζωή την πραγματοποιούν όσοι άνθρωποι είναι ευσεβείς και έχουν νου που αγαπά το Θεό. Γιατί ο νους των πολλών είναι κοσμικός και μεταβάλλεται. Κάνει σκέψεις άλλοτε καλές, άλλοτε κακές. Μεταβάλλεται στη φύση και γίνεται υλικότερος. Ο νους όμως που αγαπά το Θεό, τιμωρεί την κακία, η οποία έρχεται εκούσια στους ανθρώπους από την αμέλειά τους. (Μέγας Αντώνιος)

Καμιά ωφέλεια δεν προκύπτει, από το να γνωρίζει ο άνθρωπος τα Θεία λόγια, αν απουσιάζει η ευσεβής ζωή που αρέσει στο Θεό. (Μέγας Αντώνιος)

Η σωστή ζωή δεν εξαρτάται από την ηλικία, αλλά από την διάθεση της καρδιάς. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Είναι ασύγκριτα καλύτερο, να στερηθείς την ζωή σου για χάρη του Θεού, παρά για χάρη της ζωής σου, να στερηθείς τον Θεό. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Όταν ευημερεί ο κακός άνθρωπος, να ξέρεις ότι ευημερεί για κακό του κεφαλιού του. Διότι απολαμβάνει τα λίγα αγαθά εδώ, για να τιμωρείται στη συνέχεια αιώνια. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Όποιος εδώ ζει με απολαύσεις, φεύγει από εδώ πιο άθλιος από όλους τους ανθρώπους. Αν και εσύ έβλεπες κάποιον, που σε ξένο μεν τόπο απολαμβάνει μεγάλη τιμή και έχει κόλακες, αλλά μόλις γυρίζει στην πατρίδα του είναι φουκαράς και ξεγυμνωμένος, δεν θα τον λυπόσουν; Αυτό να κάνεις και με αυτούς… (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Είναι λίγος ο χρόνος της ζωής μας και μικρό το διάστημα, για να πετύχουμε τη σωτηρία. Αν λοιπόν αυτόν τον χρόνο που μας δόθηκε, για να μάθουμε κάτι χρήσιμο, εμείς τον σπαταλήσουμε σε περιττές και ανωφελείς και βλαβερές ακροάσεις, τότε πότε θα προλάβουμε να μάθουμε τα αναγκαία και κατεπείγοντα; (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2024 στο results.it.minedu.gov.gr – Τι ώρα βγαίνουν τα αποτελέσματα

Συγγραφέας η Δέσποινα Βανδή: «Έχω γράψει κάτι και σκέφτομαι να το εκδώσω, ήταν κάτι που με έτρωγε μέσα μου»

Του ανάβουν τα «λαμπάκια»: Αυτό το ζώδιο εκνευρίζεται πιο εύκολα από όλα τα άλλα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ