Μαθεύτηκε από πρώην διαρρήκτη: Τι να κάνετε για να μην σας κλέψουν το σπίτι στις διακοπές σας

Πρώην επαγγελματίας διαρρήκτης δίνει συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε για να μην γίνουμε θύματα διαρρηκτών.
μαθεύτηκε-από-πρώην-διαρρήκτη-τι-να-κά-203252

Η εποχή των διακοπών έφτασε και πολλοί πολίτες ανησυχούν για το πως θα φύγουν και θα αφήσουν τα σπίτια τους χωρίς να πέσουν θύματα διάρρηξης.

Έτσι, μια πρώην διαρρήκτης δίνει συμβουλές τι να κάνετε για να μην επιστρέψετε από την καλοκαιρινή ραστώνη και δείτε το σπίτι σας άδειο…

Διάρρηξη: Συμβουλή από μια πρώην διαρρήκτη για να μην πέσετε θύματα

Η Jenny Radcliffe αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να ανεβάζουμε τι κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή στα social media. Όπως σημειώνει η ίδια, ειδικά το καλοκαίρι υπάρχει ένα συγκεκριμένο λάθος που κάνουμε (σχεδόν) όλοι και το οποίο ειδοποιεί τους διαρρήκτες για το πού μπορούν να πιάσουν «δουλειά».

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Εάν κατακλύζετε τις σελίδες σας στα social media με στιγμιότυπα για το τι κάνετε κάθε μέρα, τα υπάρχοντά σας και το σπίτι σας, ουσιαστικά δίνετε στους εγκληματίες το καθημερινό σας δρομολόγιο που μπορεί να τους βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσουν την καλύτερη στιγμή για να χτυπήσουν».

Αυτό συμβαίνει κυρίως το καλοκαίρι, αφού κανείς δεν μπορεί να πει «όχι» στο ποστάρισμα μια παραλίας ή στη χαλάρωση σε μια ξαπλώστρα. Μάλιστα, η ίδια προσθέτει: «Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η διαδικτυακή τους ζωή είναι συνδεδεμένη με τη φυσική τους περιουσία. Κάθε φορά που πηγαίνουμε διακοπές, δημοσιεύουμε σχετικά με αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θα είχατε μια ταμπέλα στην εξώπορτά σας που να λέει “αυτό το σπίτι είναι ακατοίκητο”, αλλά το κάνετε στον ψηφιακό κόσμο. Κάποιος επιτήδειος πολύ εύκολα μπορεί να συνδυάσει μοτίβα ή αδυναμίες μέσω των social media. Έτσι, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να μην κάνετε το σπίτι σας έναν εύκολο στόχο για αυτούς».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο: Φωτιά τώρα στην Κερατέα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση, κοντά σε σπίτια οι φλόγες

«Συναγερμός» από Τσατραφύλλια: «Τρία πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός τη νέα εβδομάδα»

Δύσκολες ώρες για τη Χριστίνα Παππά: «Βρέθηκε κάτι στον αυχένα»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ