Το προξενιό της Ιουλίας: Το συγκλονιστικό φινάλε και οι μεγάλες ανατροπές που θα δούμε στα δύο τελευταία επεισόδια

Το Προξενιό της Ιουλίας: Δύο επεισόδια πριν το συγκλονιστικό φινάλε, έχουμε όλα τα spoiler για τη σειρά που «μάγεψε» το κοινό.
το-προξενιό-της-ιουλίας-το-συγκλονιστ-202934

Ο Ηλίας Βαλάσης, ο Ζαφείρης στο Προξενιό της Ιουλίας σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην Κατερίνα Καινούργιου μίλησε για το φινάλε της σειράς και τη μεγάλη απήχηση που έχει στον κόσμο.

Ο Ηλίας Βαλάσης για το Προξενιό της Ιουλίας

«Ο Νίκος Απειρανθίτης είναι τεράστιος μαέστρος, είναι μαγικός. Το πόση απήχηση έχει αυτή η σειρά και πόσο καταπληκτικά την παρακολουθούν και όσα γράφουν για αυτή, είναι αποτέλεσμα όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτή. Αλλά είναι και του μαγικού σεναριογράφου που μαζί με την ομάδα του την φτιάχνουν και δεν ξέρεις τι γίνεται. Εσύ που παίζεις δεν ξέρεις τι γίνεται. Αυτό το παιχνίδι που δεν μας έλεγαν τι θα συμβεί μέχρι και τα τελευταία επεισόδια. Εμένα μου αρέσει πολύ το θέατρο, το λατρεύω.

Και η δραματουργία ενός έργου, όταν το ξεκινάω, είναι όταν δεν ανακαλύπτεις από την αρχή τι γίνεται. Αυτό για μένα είναι μαγικό, το μυστικό ταξίδι της ψυχής του αλλουνού, πώς θα το συντάξει και θα το αποδώσει. Και πραγματικά, όταν διαβάσαμε τα σενάρια, δεν πήγαινε το μυαλό κανενός σε αυτή την κατεύθυνση», είπε.

Επίσης σχετικά με την ομολογία του Ζαφείρη στον Στασινόπουλο, πρόσθεσε:

«Το έχει λύσει το θέμα με τις τύψεις και τις εξομολογήσεις. Πολλά μπορούν να συμβούν και δεν θέλω να πω, γιατί είναι μαγικό να το παρακολουθήσει ο κόσμος. Και είναι τόσο έξυπνος ο τρόπος που τα κεντάει ο σεναριογράφος όλα και λες «πώς το σκέφτηκε;».

Ο Ζαφείρης είναι η κλασική περίπτωση του «βάφω τα χέρια μου με αίμα, με πόνο, με αμαρτία», αλλά μετά τον πιάνουν οι τύψεις, εξομολογείται και ξαναξεκινάει», και συμπληρώνει για τον μονόπλευρο έρωτα που ένιωσε για την Κυριακούλα: «Ήταν το άπιαστο όνειρο ενός χωριάτη, ενός αμόρφωτου ανθρώπου που είχε μπροστά του μια μορφωμένη γυναίκα.

Αυτό που τον διέγειρε, πιστεύω, τον Ζαφείρη, ήταν το άπιαστο. Είναι αυτό που λέμε «αχ Θεέ μου να είχα μια τέτοια γυναίκα». Δε θα της εκφράσει ποτέ τα συναισθήματά του, γιατί αγαπούσε πολύ το αφεντικό του.

Εδώ έκανε ολόκληρο φόνο για το αφεντικό του. Έτσι ήταν παλιά οι άνθρωποι, παίρναν το νόμο στα χέρια τους… το αντρικό πρότυπο ήταν πολύ ισχυρό. Το Προξενιό τελειώνει με έναν συγκλονιστικό τρόπο, έναντι σε όλο αυτό που δείχνει τόσον καιρό», αποκάλυψε για το φινάλε της σειράς.

Ο Ηλίας Βαλάσης μιλά για το Προξενιό της Ιουλίας:

Στο επεισόδιο της Τετάρτης 3/7: Η Κυριακούλα μεταφέρεται στο νοσοκομείο από τον γιατρό Γκλαβάνη και την Φιλιώ. Εκεί, με αφορμή τη νοσηλεία και της Ιουλίας μετά την αιματοβαμμένη νύχτα στο αρχοντικό των Προβιών, θα συγκεντρωθούν οι περισσότεροι από τους ήρωες του δράματος.

Ανάμεσά τους, ο αγνοούμενος από όλους Γρηγόρης, που θα κληθεί να απαντήσει αν γνωρίζει ή όχι ποιος σκότωσε τον Γιωργίκη Προβιό και αν το προηγούμενο βράδυ ήταν κι αυτός παρών στο αρχοντικό, την στιγμή της δολοφονίας.

Την ίδια ώρα, ο Στασινόπουλος με την Στάσα, επιστρέφουν στην διοίκηση χωροφυλακής, μαζί με τον Επιφάνειο που ήρθε για να παραδοθεί. Στην ανάκριση που ακολουθεί, όμως δεν προκύπτει η άμεση συνέργειά του στον φόνο.

Παρ’ όλ’ αυτά, μιλώντας μαζί του, ο Στασινόπουλος, θα μάθει αρκετές λεπτομέρειες από το σκοτεινό παρελθόν του Γιωργίκη Προβιού, αλλά και τι απέγινε τελικά η Χάδω, αλλά και η μικρή Ευγενία που εξακολουθεί να αγνοείται.

Στο επεισόδιο της Πέμπτης 4/7: Η Ιουλία ανακρίνεται από τον Στασινόπουλο προκειμένου να διευκρινίσει τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ο Γιωργίκης Προβιός. Και καθώς παραμένει σιωπηλή, οδηγείται στον εισαγγελέα, που καλείται να αποφασίσει για την ενοχή και τον εγκλεισμό της στη φυλακή ή την αθωότητά της.

Τα βασικά πρόσωπα του δράματος, κάνουν την εμφάνισή τους και αρχίζουν να παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για εκείνη τη νύχτα. Τότε, γίνεται γνωστό, πως όλα όσα συνέβησαν, σχετίζονται με την τύχη της μικρής Ευγενίας και την διεκδίκησή της, τόσο απ’ τον Γιωργίκη και την Χάδω, όσο και απ’ την Ιουλία και τον Γρηγόρη που μαθαίνει πως είναι ο πατέρας της.

Από κει και πέρα, όλα παίζουν τον δικό τους, καθοριστικό ρόλο στην ιστορία, η αντιμετώπιση της Χάδως, η παρέμβαση του Γρηγόρη, η εμπλοκή στην υπόθεση του μοναχού Επιφάνειου και η αποκάλυψη της πραγματικής του ταυτότητας, η δολοφονία της Ευγενίας στο παρελθόν, αλλά και η αντίδραση καθενός από όσους βρέθηκαν μέσα ή γύρω από το αρχοντικό την μοιραία εκείνη νύχτα, θα βάλει από ένα μικρό λιθαράκι στο να γραφτεί ο ματωμένος επίλογος αυτής της τραγωδίας. Το τι έγινε πραγματικά, θα το μάθουμε λίγα λεπτά πριν το φινάλε.

Δείτε απόσπασμα της σειράς «Το προξενιό της Ιουλίας»

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Θα τα βρουν πολύ σκούρα: Αυτά είναι τα 3 ζώδια που δοκιμάζονται από το Σύμπαν τον Ιούλιο του 2024

Το λέει και το όνομά του: Αυτό είναι το φυτό του χρήματος που πρέπει να βάλεις άμεσα στο σπίτι σου

Γεωεπιστήμονας προειδοποιεί: Έγινε σεισμός στο ρήγμα του Αιγαίου, έρχεται και ο μεγάλος – Πού θα χτυπήσει

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ