Γιώργος Βογιατζής: «Όταν ετοιμάστηκε ο Ρόμπερτ Πάουελ είδα τον Χριστό μπροστά μου»

«Ξαφνικά είδα τον Χριστό μπροστά μου» – Ο Γιώργος Βογιατζής εξομολογείται όσα έζησε δίπλα στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ».
γιώργος-βογιατζής-όταν-ετοιμάστηκε-189381

Μια ιστορία που αναδεικνύει τη μαγεία της κινηματογραφικής τέχνης και τη δύναμη της ερμηνείας επιστρέφει στο φως της δημοσιότητας μέσα από τη φωνή του ηθοποιού Γιώργου Βογιατζή. Υποδυόμενος τον Ιωσήφ στην επική τηλεοπτική σειρά “Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” του Φράνκο Τζεφιρέλι, ο Βογιατζής μοιράζεται τις εντυπώσεις και τις αναμνήσεις του από αυτή τη μοναδική εμπειρία που έζησε.

Γιώργος Βογιατζής: «Όταν ετοιμάστηκε ο Ρόμπερτ Πάουελ είδα το Χριστό μπροστά μου»

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής υποδύθηκε τον Ιωσήφ στην τηλεοπτική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης. Όπως αναφέρει μιλώντας στην Espresso, «πλέον δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ξανά τέτοια παραγωγή» και θυμάται ακόμη την πρώτη φορά που είδε τον Ρόμπερτ Πάουελ.

«Όταν κάναμε τις πρόβες για τα ρούχα ο Τζεφιρέλι μου γνώρισε τον “Χριστό”. Όταν έφυγε του είπα “με δουλεύεις”. Γιατί αυτό που είδα ήταν ένα αδύνατο παιδάκι με μεγάλα γυαλιά και κατσαρά μαλλιά. Όταν ετοιμάστηκε όμως έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Ξαφνικά είδα τον Χριστό μπροστά μου. Είδα έναν άνθρωπο χωρίς γυαλιά, με ένα βλέμμα απλανές και τα μάτια του να μην ανοιγοκλείνουν σε μαία σκηνή του έργου. Εξεπλάγην όπως όλοι μας» Ο Γιώργος Βογιατζής κέρδισε αυτό το ρόλο, έχοντας κάνει την ταινία «Χρόνια της Φωτιάς» στις Κάννες το 1975, η οποία πήρε Χρυσό Φοίνικα. Σε αυτή την ταινία, όπως έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξη του o διακεκριμένος ηθοποιός, ο ιταλός σκηνοθέτης τον είδε και του ζήτησε να κάνει ένα δοκιμαστικό για τον Ιωσήφ επειδή ήταν πολύ νέος. Μετά το δοκιμαστικό του έδωσαν το ρόλο. Ο Γιώργος Βογιατζής δεν έχει ξεχάσει την υπερπαραγωγή που συμμετείχε, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει. Όπως ανέφερε, στην Τυνησία είχε στηθεί ολόκληρη πόλη με ένα επιτελείο διάσημων ανθρώπων και πάρα πολλών κομπάρσων, γεγονός που σπάνια συμβαίνει.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Προσευχή του Πάσχα: Τα λόγια της προσευχής και μέχρι πότε λέγεται

Πάσχα: Viral το φυλλάδιο ασκήσεων που έβαλε μια δασκάλα στους μαθητές της

Νατάσα Μποφίλιου: Δεν είναι δίδυμες αλλά η ομοιότητα με την αδερφή της είναι εκπληκτική

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ