Ξέρουν να τρώνε οι Έλληνες: Παγκόσμια πρωτιά για το ελληνικό κοκορέτσι – Σε ποια θέση βρίσκεται η μαγειρίτσα

Το κοκορέτσι βρίσκεται στην πρώτη θέση των πιάτων που φτιάχνονται από εντόσθια ζώων, σε όλο τον κόσμο, ασύμφωνα με το Taste Atlas.
ξέρουν-να-τρώνε-οι-έλληνες-παγκόσμια-π-190628

Το ελληνικό κοκορέτσι βρίσκεται στην πρώτη θέση των πιάτων που φτιάχνονται από εντόσθια ζώων, σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ψηφοφορία γευσιγνωστών. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Taste Atlas, η οποία παρουσίασε τα 50 κορυφαία πιάτα παγκοσμίως που φτιάχνονται από εντόσθια, τρία ελληνικά φαγητά βρίσκονται μέσα στη λίστα, ύστερα από βαθμολόγηση του κοινού.

Πάμε να δούμε ποια είναι τα άλλα δύο.

Taste Atlas: Το κοκορέτσι είναι το πιο αγαπημένο πιάτο παγκοσμίως

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tasteatlas.com, για το κοκορέτσι, που συγκέντρωσε βαθμολογία 4,6: «Το κοκορέτσι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από εντόσθια αρνιού ή κατσικιού που κόβονται σε μικρά κομμάτια, καρυκευμένα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, τα εντόσθια καλύπτονται με λίπος για να κρατήσουν τα κομμάτια στη θέση τους και σουβλίζονται πάνω στα κάρβουνα.

Παραδοσιακά καταναλώνεται ως ορεκτικό ή μεζές την Κυριακή του Πάσχα στην Ελλάδα. Αν και συνδέεται με το Πάσχα, συνήθως μπορεί να το βρει κανείς όλο το χρόνο σε όλη τη χώρα. Το κοκορέτσι είναι επίσης δημοφιλές σε όλα τα Βαλκάνια και το όνομα του πιάτου προέρχεται από την αλβανική λέξη kukurec, που σημαίνει πατσάς».

Taste Atlas: Ποια άλλα δύο ελληνικά πιάτα είναι επίσης στη λίστα

Τα άλλα δύο πιάτα είναι η μαγειρίτσα, που καταλαμβάνει την 9η θέση, με βαθμολογία 4,2 και το φρυγαδέλι, που βρίσκεται στην 20η θέση, με βαθμολογία 4.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μαγειρίτσα: Η πιο νόστιμη συνταγή για μαγειρίτσα σαν της γιαγιάς, από τον Άκη Πετρετζίκη

Η Άντζελα Γκερέκου στο νησί της: Βρέθηκε στην Κέρκυρα, μας έδειξε την μητέρα της και δεν της μοιάζει καθόλου

Δάκρυσε και η Χριστίνα Βίδου στην εκπομπή «Συνδέσεις»: «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες στη θέση μου»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ