Εύκολη συνταγή για Κωκ ταψιού ή Τούρτα Κωκ: Η γεύση κρύβεται στο μυστικό που ξέρουν μόνο τα ζαχαροπλαστεία

Κωκ ταψιού ή Τούρτα Κωκ: Η γεύση κρύβεται στο μυστικό που ξέρουν μόνο τα ζαχαροπλαστεία και σου το δίνουμε.
εύκολη-συνταγή-για-κωκ-ταψιού-ή-τούρτα-180332

Σε ποιον δεν αρέσει το κωκ ή τα μικρά κωκάκια; Είναι ένα από αυτά τα γλυκά που είτε επιλέγουμε για το σπίτι είτε για δώρο σε επισκέψεις και ποτέ δεν απογοητεύουν κανέναν. Τι θα λέγατε όμως αντί να τρέξετε στο ζαχαροπλαστείο να αγοράσετε αυτές τις «κολασμένες» μπουκιές να φτιάξετε στο σπίτι ένα τεράστιο κωκ ταψιού για όλη την οικογένεια; Η γεύση του θα σας συναρπάσει γιατί η συνταγή έρχεται με όλα τα μυστικά που λίγοι γνωρίζουν.

Συνταγή για Κωκ Ταψιού ή Τούρτα Κωκ

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

6 αυγά

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

Για την κρέμα του Κωκ Ταψιού:

1 λίτρο γάλα

2 κ.σ. κορν φλάουρ

4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου

1 βιτάμ

5 κ.σ. ζάχαρη

3 βανίλιες

Για το γλάσο:

200 γρ. κουβερτούρα

200 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι:

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε τα σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί 32×27 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε στους 180°C για 30-35 λεπτά.

Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα.

Σε ένα μπολ, διαλύστε το κορν φλάουρ και το άνθος αραβοσίτου με λίγο κρύο γάλα.

Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Προσθέστε τη ζάχαρη, το βιτάμ και τις βανίλιες και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αφήστε την κρέμα να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο:

Σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο.

Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το γλάσο.

Συναρμολόγηση του Κωκ Ταψιού ή Τούρτα Κωκ

Κόψτε το παντεσπάνι σε δύο ή τρία ρηχά φύλλα.

Τοποθετήστε το ένα φύλλο σε μια πιατέλα και καλύψτε το με την κρέμα.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Καλύψτε την τούρτα με το γλάσο και διακοσμήστε με τρούφα ή φρούτα της αρεσκείας σας.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στο παντεσπάνι 1 κ.σ. κακάο για να το κάνετε σοκολατένιο.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κουβερτούρα στο γλάσο με 200 γρ. έτοιμο γλάσο σοκολάτας.

Μπορείτε να διακοσμήσετε την τούρτα με σαντιγί, τρούφα, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα 

Διαβάστε επίσης:

Σπιτικό γλυκό του κουταλιού καρότο: Η παραδοσιακή συνταγή με τα μυστικά της για το πιο νόστιμο κέρασμα

Γαλακτομπούρεκο από το χωριό: Εύκολη συνταγή με μπόλικο σιρόπι, τραγανό φύλλο και γεμάτο κρέμα

Τιραμισού του ενός λεπτού: Η γρήγορη συντάγη για όταν δεν υπάρχει χρόνος – Πεντανόστιμο και δροσιστικό

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ