Το ξέρουν λίγοι: Αυτό είναι το μυστικό για αστραφτερή κεραμική εστία σαν καινούργια

Με το πέρασμα του χρόνου και με την μαγειρική η κεραμική εστία λερώνεται και χάνει την λάμψη της όπως ήταν όταν την είχαμε αγοράσει.
το-ξέρουν-λίγοι-αυτό-είναι-το-μυστικό-γ-205287

Μετά από την μαγειρική η κεραμική εστία μαζεύει λάδια και υπολείμματα φαγητού για αυτό η καθαριότητα είναι απαραίτητη.

Υπάρχουν όμως κάποια κόλπα τα όποια θα σας βοηθήσουν για να καθαρίσετε την κουζίνα σας και την κεραμική εστία αποτελεσματικά!

Κεραμική εστία: Έξι διαφορετικοί τρόποι για την κάνετε να λάμπει

Απόξεση

Αρχικά, προσθέστε μια καλή ποσότητα υγρό καθαρισμού στο καμένο σημείο. Στη συνέχεια, με μια σπάτουλα, απομακρύνετε το λεκέ. Βεβαιωθείτε ότι είστε πολύ προσεκτικοί με αυτήν τη μέθοδο. Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

Μέθοδος πετσέτας

Σκουπίστε την επιφάνεια του φούρνου σας με ξύδι. Στη συνέχεια, πασπαλίστε άφθονη ποσότητα σόδας φαγητού σε ολόκληρη την επιφάνεια και βάλτε πάνω της μια πετσέτα σε ζεστό νερό και αφήστε την για 15 λεπτά. Αυτό θα μαλακώσει τους λεκέδες στην κουζίνα. Βγάλτε την και τρίβετε τον λεκέ με ένα σφουγγάρι.

Ξύδι και Σόδα

Πασπαλίστε τη σόδα σε όλη την επιφάνεια της εστίας σας και στη συνέχεια ψεκάστε λίγο ξύδι. Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά και σκουπίστε το με ένα υγρό πανί.

Έξι διαφορετικοί τρόποι για κάνετε την κεραμική εστία να λάμπει

Μέθοδος σφουγγάρι σιλικόνης

Τρίψτε τους λεκέδες με ένα σφουγγάρι σιλικόνης με κυκλική κίνηση. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά της σούπας ξύδι και κάντε ένα μείγμα.

Τοποθετήστε το πάνω από τους λεκέδες σας και αφήστε τους να μουλιάσουν για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε το με ένα πανί και σκουπίστε τη φούρνο με ένα υγρό πανί.

Αμμωνία και αλκοόλη

Αναμείξτε ένα μέρος αμμωνίας με 10 μέρη νερού και λίγο αλκοόλη σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε στον λεκέ και αφήστε το να «καθίσει» για λίγα λεπτά πριν το σκουπίσετε.

Το θαύμα του απορρυπαντικού πιάτων

Βάλτε λίγο υγρό σαπούνι στον φούρνο σας και, στη συνέχεια, ρίξτε λίγο σόδα σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίστε λίγο υπεροξείδιο υδρογόνου και αναμείξτε με το δάχτυλό σας. Σκουπίστε με ένα καθαρό υγρό πανί.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 στην Κάρπαθο: Νεκρή 40χρονη αθλήτρια από τη Γαλλία

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Η μεγάλη επιστροφή 7 χρόνια μετά το ατύχημα – Η κατάσταση της υγείας του

Μεταμόρφωση του Σωτήρος 2024: Πότε πέφτει, τι γιορτάζουμε και είναι αργία φέτος;

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ