Το έξυπνο κόλπο των ειδικών για να μυρίζει το πλυντήριο πάντα φρεσκάδα και καθαριότητα

το-έξυπνο-κόλπο-των-ειδικών-για-να-μυρί-62233

Πλυντήριο που μυρίζει άσχημα: Η έξυπνη λύση για να μυρίζει το πλυντήριο υπέροχα

Αν όχι σε όλους, στους περισσότερους από εμάς, έχει συμβεί να έχουμε βάλει πλυντήριο, να βγάλουμε τα ρούχα για να τα απλώσουμε και ξαφνικά να διαπιστώνουμε ότι δεν μυρίζουν κι ιδιαίτερα ευχάριστα ακόμη κι αν έχουμε χρησιμοποιήσει μαλλακτικό κι όχι μόνο απορρυπαντικό. Έτσι δεν είναι; Πολλές φορές, λοιπόν, τα ρούχα μας δεν έχουν το άρωμα του φρεσκοπλυμένου και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.

Ο λόγος που το πλυντήριο μπορεί να μυρίζει άσχημα

Όπως είπαμε, το πρόβλημα δεν είναι τα ρούχα, το απορρυπαντικό, ή το μαλλακτικό, αλλά το ίδιο το πλυντήριο. Πιο συγκεκριμένα, η μυρωδιά αυτή που θυμίζει μούχλα ενδέχεται να είναι όντως μούχλα που έχει συσσωρευτεί στο εσωτερικό λάστιχο και τον κάδο του πλυντηρίου.

Εάν κοιτάξετε προσεκτικά το πλυντήριο θα δείτε ότι περιμετρικά του υπάρχει ένα λάστιχο. Τραβώντας ελαφρά αυτό το λάστιχο θα δείτε ότι στο εσωτερικό του μπορεί να κρύβεται ένας μικρός κόσμος από μούχλα, τρίχες, κουμπιά και αν είστε τυχεροί και κέρματα.

Μη σοκάρεστε. Υπάρχει λύση.

Το έξυπνο κόλπο που μπορείς να κάνεις για να μυρίζει το πλυντήριο όμορφα

Ο καθαρισμός του πλυντηρίου είναι πολύ απλός και μπορεί να γίνει με λίγα υλικά που μάλλον ήδη έχετε στο σπίτι.

Η έξυπνο κόλπο

Θα χρειαστείτε:

– Λίγη χλωρίνη

– 0,5 λίτρο λευκό ξίδι

– Λαστιχένια γάντια

– Μια παλιά πετσέτα

– Μια παλιά οδοντόβουρτσα

Οδηγίες για να μυρίζει το πλυντήριο σαν καινούριο

Πρώτα αναμίξτε την χλωρίνη με λίγο ζεστό νερό σε αναλογία 50/50. Στη συνέχεια, φορέστε τα λαστιχένια γάντια και μουσκέψτε την πετσέτα με την αραιωμένη χλωρίνη και απλώστε την κατά μήκος πίσω από το λάστιχο στεγανοποίησης.

Αυτό το σημείο είναι ο πραγματικός ένοχος όταν το πλυντήριο σας μυρίζει. Αφήστε την πετσέτα να μουσκέψει για 30 λεπτά.

Περάστε τα επίμονα σημεία με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Σκουπίστε και στεγνώστε καλά τα πάντα.

Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία.

Last but not least. Για να αφαιρέσετε υπολείμματα αλάτων, θα πρέπει να ξαναβάλετε σε λειτουργία το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία, αλλά αυτή τη φορά με ξίδι. Είναι σημαντικό να βάλετε ξίδι μόνο τη δεύτερη φορά – και όχι στην πρώτη. Η χλωρίνη και το ξίδι δεν πάνε ποτέ μαζί. Ρίξτε το ξίδι στην ειδική θήκη για το απορρυπαντικό και βάλτε σε λειτουργία το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία.

 

Είστε έτοιμοι. Μετά από αυτά τα βήματα το πλυντήριό σας θα είναι ξανά καθαρό και τα ρούχα σας θα μοσχομυρίζουν. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ