Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου: Η μάχη με τις ουσίες στα 14, η αγάπη για τη μητέρα της και οι 17 μέρες γάμου με τον Γκλέτσο

μαρία-ελένη-λυκουρέζου-η-μάχη-με-τις-63178

Η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου είναι κόρη της ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη και του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Όπως δηλώνει η ίδια, «μεγάλωσα στην Αθήνα. Από πολύ μικρή είχα περιέργεια για πολλά πράγματα! Περιέργεια να μεγαλώσω και να κάνω αυτά που θέλω».

Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου: «Τεράστιο σχολείο η μάνα μου. Χαίρομαι που φοίτησα σε αυτό»

«Θυμάμαι την μάνα μου και την σημασία της αξίας, της αλήθειας και της ευθύτητας στις σχέσεις. Δεν τις δημιουργούσε απλά. Τις δούλευε. Σε στήριζε. Σε άφηνε ελεύθερη. Με μεγάλωσε με τεράστια αγάπη. Με πολύ αυστηρότητα σε κάποια πράγματα. Με πετούσε ξανά και ξανά έξω από την γυάλα. Είχε αξίες. Λειτουργούσε με αυτές. Είχε ένστικτο. Λειτουργούσε με αυτό. Είχε τρέλα. Λειτουργούσε και με αυτό. Τεράστιο σχολείο η μάνα μου. Χαίρομαι που φοίτησα σε αυτό.

Η Ζωή με προετοίμασε για πολλά για αυτή την Ζωή. Είχε μαγκιά. Είχε αλήθεια. Είχε ελευθερία.

Έχει. Τα έχει όλα. Μπροστά απο πάρα πολλούς. Ανοιχτόμυαλη. Με έκανε αληθινή. Μου έκοψε όλες τις γωνίες. Με άνοιξε. Με έμαθε να μην μασάω. Να έχω πίστη.

Ακόμα και στις κόντρες μας. Με έμαθε να στηρίζω αυτά που πιστεύω. Να μην ακολουθώ κανέναν, μόνο την καρδιά μου.

Δεν γνωρίζω πια πολλούς ανθρώπους με αξίες και με όλα αυτά τα ντόμπρα χαρακτηριστικά. Μπορώ όμως να ελπίζω. Να ελπίζω στο να δημιουργηθούν ξανά αξίες στους ανθρώπους. Να μην κοιτάνε μόνο την πάρτη τους. Να κατέβουν από τα «καλάμια» τους. Να αφήσουν τα ύφη. Να ζηλεύουν. Να κουτσομπολεύουν. Να κρίνουν. Να αντιγράφουν.

Ευτυχώς που γνωρίζω την διαφορά. Ευτυχώς που με δίδαξε την ουσία της Ζωής , η Ζωή. Ευτυχώς που ήμουν και είμαι ατίθαση. Ευτυχώς που η Ζωή μου έδωσε Ζωή όλο νόημα. Είμαι εδώ για να δημιουργήσω την δικιά μου Ζωή, χωρίς να ακολουθώ κανέναν. Μόνο την καρδιά μου που διψάει για αλήθεια, τρέλα, ελευθερία, δημιουργία…. Η ψυχή μου μόνο έτσι ξέρει», έχει γράψει σε ανάρτησή της στο instagram.

Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου: «Εγώ δεν κατηγόρησα ποτέ κανέναν για ό,τι έκανα στη ζωή μου»

«Το πρώτο τσιγάρο το έκανα στα 13-14. Ήμουν σε παρέα εκτός σχολείου γιατί έκανα πάντα παρέα με μεγαλύτερους. Ήταν φανταστικά. Οι πρώτες φορές ήταν “περνάω φανταστικά”. Θεωρείσαι μικρό παιδί αλλά πιστεύω ότι δεν σε πιέζουν να κάνεις κάτι. Εγώ δεν κατηγόρησα ποτέ κανέναν για ό,τι έκανα στη ζωή μου. Ήταν επιλογή μου. Είχα την επιλογή να πω “όχι”. Είχα την περιέργεια τι είναι αυτό το πράγμα που κάνουν οι μεγαλύτεροι και περνάνε καλά. Γινόταν σε σπίτια που έλειπαν οι γονείς. Δεν γινόταν καθημερινά γιατί πήγαινα σχολείο.

Το τσιγάρο είναι το άνοιγμα να πας παρακάτω. Από το τσιγάρο πήγα στα επόμενα. Το πιστεύω ότι από το βαρύτερο στο ελαφρύτερο. Κάναμε το τσιγάρο και θες να το πας παραπέρα, να ψαχτείς, τι είναι αυτή η κοκαΐνη, τι σου προκαλεί;

Υπήρχε στην παρέα μου. Κάποιος έκανε και εγώ απλά κάποια στιγμή ήθελα να δοκιμάσω και δοκίμασα. Έκανα για κάποιο διάστημα, με έπιασε η μάνα μου, σταμάτησα. Μετά από κάποια χρόνια που πήγα και έμεινα μόνη μου ξέφυγε η κατάσταση. Έκανα σε μαγαζιά. Πάρα πολύ κοινό σπορ. Η κοκαΐνη ήταν παντού, ένα μεγάλο ποσοστό έκανε. Παντού πήγαινα. Υπήρχε στις παρέες που πήγαιναν στα μαγαζιά.

Ευτυχώς που δεν έγινε τίποτα χειρότερο, που δεν μας πιάσανε γιατί κάναμε ακραία πράγματα. Είναι ένα ναρκωτικό που σε βαράει στον εγκέφαλο, στο συναίσθημα. Κάνεις τα πάντα να το βρεις. Το έχεις συνδυάσει τόσο πολύ με την έξοδό σου που κάνεις τα πάντα για να το βρεις», παραδέχτηκε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου στην εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ.

Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου – Απόστολος Γκλέτσος: Οι 17 μέρες γάμου

«Ο γάμος μου με τη Μαρία Ελένη ήταν μια τρέλα, το κάναμε για πλάκα. Η αείμνηστη Ζωή, η Μαρία Ελένη, βάλαμε στον… χορό και τον Αλέξανδρο. Έγινε για να σπάσουμε πλάκα. Ήταν πλάκα – πείραμα. Μπορεί και να πετύχαινε. Ξέραμε όμως, εγώ με τον Αλέξανδρο τα είχαμε μιλήσει, ότι αυτό το εγχείρημα είναι δύσκολο. Είχαμε 11 χρόνια διαφορά, αλλά τα 11 τα περίεργα. Του λέω είναι δύσκολο το εγχείρημα, μου λέει το ξέρω, είναι πείραμα. Ότι μπορεί να πετύχει, αφού το θέλετε κάντε το ρε παιδιά. Το ήθελα, αλλά ήξερα ότι είναι δύσκολο να κάτσει. Ήταν ένα κοριτσάκι που άκουγε κάτι μουσικές, κάτι… πριόνια μέσα στο σπίτι. Έρχονταν οι φίλοι της και κάνανε πάρτι κάθε μέρα με τα… πριόνια. Ε, δεν γινόταν. Άντεξα 17 μέρες, 17 μέρες άυπνος. Έβαζε τη μουσική στο τέρμα. Ήταν 19 η Μαρία Ελένη, 19!», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ο Απόστολος Γκλέτσος.

Η ανάρτηση όλο νόημα της Μαρίας – Ελένη Λυκουρέζου

«Ζήσε μια Ζωή καθαρή.

Ζήσε μια Ζωή αληθινή.

Δεν χρειαζόμαστε πολλά.

17 χρόνια τώρα με ανακαλύπτω, με βελτιώνω, με ορίζω.

Μπορεί αν δεν έμπλεκα να είχα άλλη πορεία».

Σήμερα η μικρότερη κόρη του Λυκουρέζου φαίνεται να έχει δουλέψει με τον εαυτό της, να έχει αποδεχτεί το παρελθόν της και να κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ