Δήμητρα Στογιάννη: Η εκτόξευση της καριέρας με το ρόλο στο 50-50, ο γάμος, οι δυσκολίες και η απώλεια ενός παιδιού

δήμητρα-στογιάννη-η-εκτόξευση-της-καρ-63058

Η γνωστή ηθοποιός, Δήμητρα Στογιάννη, γεννήθηκε το 1983 στην Κοζάνη όπου και μεγάλωσε. Τελειώνοντας το σχολείο πέρασε στο Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όμως αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική. Έτσι, έδωσε εξετάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος όπου τελικά ολοκλήρωσε τις σπουδές της λίγα χρόνια μετά, παρόλο που όπως έχει αναφέρει σε συνέντευξή της η μαμά της έκανε τάματα προκειμένου να μην περάσει στη σχολή υποκριτικής.

Φέτος, την απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον πλάτανο».

Δήμητρα Στογιάννη: Η καριέρα και ο ρόλος στο 50-50

Μία από τις πρώτες συνεργασίες της Δήμητρας Στογιάννη στο θέατρο ήταν αυτή στην παράσταση «Ποια Ελένη» στο Εθνικό Θέατρο τη σεζόν 2004-2005. Ακολούθησαν κι άλλες θεατρικές συμμετοχές τα επόμενα χρόνια σε έργα όπως «Μύγα Τσετσέ», «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» και «Βαφ’ τα μαύρα». Στο μεταξύ τη σεζόν 2006-2007 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά «Πάλι από την αρχή» ενώ τη σεζόν 2007-2008 συμμετείχε στη δραματική σειρά «Αν μ’ αγαπάς». Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί στις σειρές «Έλα στη θέση μου» και «Το σόι σου».

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φόρα το 2004 στην ταινία μικρού μήκους «Πορτοκαλί και γαλάζιο». Το 2006 έπαιξε στην κωμωδία «Ένας ήρωας στη Ρώμη». Ένας αρκετά που την έκανε ιδιαίτερα γνωστή μέσω του κινηματογράφου ήταν αυτός της Τζούλης Βίκου στην ταινία «Αυστηρώς κατάλληλο» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου. Στην ταινία αυτή το 2008 υποδύθηκε μία ηθοποιό ερωτικών ταινιών που εξαιτίας της ερωτικής της σχέσης με ένα παραγωγό θα βρεθεί να πρωταγωνιστεί σε μία μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του επονομαζόμενου ποιοτικού κινηματογράφου. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας ακολούθησε η συμμετοχή της στη ταινία «Μικρό έγκλημα» την ίδια χρονιά ενώ το 2009 συμμετείχε στις ταινίες «Μαρία» και «Άμα δε σε θέλει».

Η Δήμητρα Στογιάννη έγινε ιδιαίτερα γνωστή ως τηλεοπτική κόρη του Σάκη Μπουλά στην πετυχημένη σειρά του Mega «50-50» το 2006 υποδυόμενη την κόρη του Παύλου και της Ειρήνης Στρατέα (Βάνα Ραμπότα).

 

Δήμητρα Στογιάννη: Ο ρόλος της ως μητέρα

Η Δήμητρα Στογιάννη σε παλιότερη συνέντευξή της έχει δηλώσει:

«Με προτεραιότητα πάντα τα παιδιά και την οικογένεια είναι εξαιρετικά δύσκολο για µια γυναίκα να υπάρχει στο επάγγελµά της και µάλιστα µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πόσο µάλλον στη δική µας δουλειά, που η ηθοποιός είναι υποχρεωµένη να είναι πάντα περιποιηµένη, να γυµνάζεται συστηµατικά ώστε το σώµα της να είναι έτοιµο να αντεπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες κάθε ρόλου, αλλά και να ενηµερώνεται και να µελετά τις µεθόδους και τις εξελίξεις στην τέχνη της. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι ανέφικτο, αν υπάρχει ο σωστός προγραµµατισµός».

 

Δήμητρα Στογιάννη: Το τρίτο παιδί και η αποβολή

Σε συνέντευξή της στην τηλεοπτική εκπομπή Μαμά-Δες είχε εξομολογηθεί:

«Θέλαμε με τον σύζυγό μου παιδί. Γενικότερα όμως ένιωσα ότι είναι κάτι άλλο. Δηλαδή, το είδα προσωπικά αυτό το παιδί, το είδα μοναδικά γιατί ήταν ένα παιδάκι το οποίο δεν το γνώρισα ποτέ, έφυγε στον ουρανό και νιώθω μέσα μου ότι έχουμε ένα παιδάκι στον ουρανό».

Τέλος, η ίδια μίλησε για τη μητρότητα και δήλωσε: «Με την μητρότητα ήρθε η ωριμότητα, άρχισα να παίρνω πολύ πάνω μου τα πράγματα, να παίρνω πρωτοβουλίες απέναντι στη ζωή, ακόμα και στην καθημερινότητα. Η μητρότητα με έκανε πιο σοφή με έναν τρόπο, με ταπείνωσε, δηλαδή μου έδειξε τον εγωισμό μου. Δεν είμαι εγώ το κέντρο του κόσμου, είναι άλλοι».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ