Βασίλης Καζούλης: Το όνειρο που πρόλαβε και έκανε πραγματικότητα και το τραγούδι αφιέρωση στη κόρη του

Τραγούδαγε ο Βασίλης Καζούλης για την «τελευταία παράσταση στο Εκράν» και από κάτω οι πιτσιρικάδες παραληρούσαν 
βασίλης-καζούλης-το-όνειρο-που-πρόλαβ-62591

Τραγούδαγε ο Βασίλης Καζούλης για την «τελευταία παράσταση στο Εκράν» και οι πιτσιρικάδες παραληρούσαν

Ο Βασίλης Καζούλης γεννήθηκε στο χωριό Ασκληπειό της Ρόδου. Σε ηλικία τεσσάρων ετών μετακομίζει στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία διακρίνεται η κλίση του στη μουσική.

Είναι αυτοδίδακτος στην κιθάρα και απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ. Στα φοιτητικά του χρόνια δημιούργησε ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα, συνεχίζοντας να γράφει στίχους και μουσική. Μετά τη Σχολή, υπηρέτησε για δύο χρόνια στην Αεροπορία, απ’ όπου όταν απολύεται έχει έτοιμη ήδη την πρώτη συλλογή τραγουδιών του.

Το ξεκίνημα της καριέρας

Οι δύο άνθρωποι που πίστεψαν στο ταλέντο του Βασίλη Καζούλη και τον ανέδειξαν ήταν ο Σταμάτης Σπανουδάκης και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης άκουσε πρώτος τη δουλειά του και ήταν ο άνθρωπος που τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική και να κάνει το πρώτο του βήμα στη δισκογραφία. Την ίδια εποχή (γύρω στο 1987) ο Διονύσης Σαββόπουλος τον παρουσιάζει στην εκπομπή του “Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι” ως “νέο ταλέντο” και εκεί ερμηνεύει για πρώτη φορά τηλεοπτικά τη μεγάλη επιτυχία “Φανή”.

Το 1990, με το τραγούδι «Γράμματα στην Σκόνη» από τη συλλογή «Τρύπια καπέλα», λαμβάνει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Λάχτι (Φινλανδία), όπου και διακρίνεται, ενώ το 2002 πραγματοποιεί το όνειρό του να παίξει στο Λίβερπουλ, τη γενέτειρα των The Beatles, καθώς και στο Κάρντιφ, στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο.

Βασίλης Καζούλης: Εγώ ψάχνω να βρω την αλήθεια

Με την μπαλάντα να κυριαρχεί, με εμφανείς τις επιρροές από τους μουσικούς του «συγγενείς», όπως ο ίδιος αποκαλεί τους Beatles, με στοιχεία από την παράδοση των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα της πατρίδας του της Ρόδου έχει συνθέσει ένα ξεχωριστό μουσικό ύφος.

Ο ίδιος έχει πει σχετικά: “Εγώ ψάχνω να βρω πάντα την αλήθεια, δεν μου αρέσει η υποκρισία και το ψέμα για αυτό έχω αποκτήσει καλή σχέση με τον κόσμο και κάπως το εισπράττουν και το εισπράττω και εγώ μετά σε αγάπη. Είμαι τόσο χαλαρός που μπορεί να παρεξηγηθώ κιόλας. Δεν φοβάμαι να εκθέσω τον εαυτό μου να αυτοσαρκαστώ και να δώσω ότι θέλει ο κόσμος. Μου δείχνει έμπρακτα την αγάπη του ο κόσμος και τον ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δεν θέλω να είμαι σε πιεστική καθημερινότητα, αλλά κατά καιρούς όταν έχω να παρουσιάσω καινούργια τραγούδια τα προωθώ και επιλέγω να κάνω κάποιες εμφανίσεις. Φροντίζω να επιλέγω όμως τι θα κάνω. Γιατί αν τα κάνω κι όλα δεν θα έχω χρόνο να κάνω άλλα που μου αρέσουν πιο πολύ. Με ενδιαφέρει να γράφω και να τραγουδάω σε μαγαζιά. Δεν είναι εύκολη αυτή η δουλειά αν δεν δώσεις ψυχή ο κόσμος δεν θα σε αγαπήσει. Απαιτεί και ψυχικό και σωματικό κόπο όλο αυτό. Και εγώ το κάνω με τιμιότητα και αγάπη, όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε έχω κάνει πολλές τηλεοράσεις και συνεντεύξεις στην ζωή μου … είμαι γεμάτος! ”

Ο γάμος του Βασίλη και της Νεκταρίας

Η Νεκταρία Καραντζή, σύζυγος του Βασίλη Καζούλη έχει πει σχετικά: “Η Ρόδος είναι πολύ αγαπημένος προορισμός και πώς να μην είναι. Καλοκαίρι, Πάσχα εκεί, στην οικογένεια του Βασίλη και δική μου πλέον οικογένεια. Πολύ ωραίοι άνθρωποι, πολύ ιδιαίτεροι, πολλή τρέλα, πολλή ζεστασιά…”. Επίσης, ο Βασίλης Καζούλης είχε πει: “Ο έρωτας είναι έμπνευση δοκιμασία χαρά και πόνος … Όλα αυτά είναι ο έρωτας στην ζωή μας”.

Η αφιέρωση του Βασίλη Καζούλη στην κόρη του

Το 2010, ο Βασίλης Καζούλης απέκτησε την κόρη του και το γεγονός αυτό του δημιούργησε την έμπνευση για ένα τραγούδι. Ο ίδιος είχε πει σχετικά το 2012: “Έχω γράψει ένα τραγούδι για την κόρη μου.

Για μένα είναι ένα γεγονός, ένα θαύμα που συμβαίνει στη ζωή, που δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις τη στιγμή που συμβαίνει αλλά όσο περνάει ο καιρός, πέρνα από την ευθύνη και την ταλαιπωρία που έχει, η χαρά το ξεπερνάει κι είναι ένα πρωτόγνωρο πράγμα για μένα. Με γεμίζει συνεχώς, μου θυμίζει πράγματα από την παιδική μου ηλικία κι είναι σαν να ξαναρχίζει η ζωή από την αρχή” δήλωσε ο τραγουδιστής.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ