Αθανασία Δαλακούρα: Μαθήτρια από τη Ροδόπη πήρε σε όλα 20 και πάει με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

Αθανασία Δαλακούρα: Η μαθήτρια από τη Ροδόπη που πήρε σε όλα 20 και πάει με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
αθανασία-δαλακούρα-μαθήτρια-από-τη-ρο-182595

Η Αθανασία Δαλακούρα από την Ροδόπη, μαθήτρια του ιδιωτικού Σχολείου Άξιον της Ξάνθης, κατάφερε με βαθμό άριστα (20) σε όλα τα μαθήματα να γίνει δεκτή με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Αθανασία Δαλακούρα: Πήρε σε όλα 20 και πάει με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

Αθανασία Δαλακούρα

Μάλιστα, η ίδια -μιλώντας στην ΕΡΤ- δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για τα όνειρα και τους στόχους της που γίνονται πραγματικότητα, σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Η ίδια θέλει να σπουδάσει Φυσική και να κινηθεί στον τομέα της έρευνας που τόσο αγαπάει και που επέλεξε να δραστηριοποιηθεί, τελειοποιώντας τις γνώσεις και την επιστήμη που θα επιλέξει να υπηρετήσει.

Προς το παρόν δήλωσε, πως θέλει να απολαύσει το ταξίδι στην γνώση και επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, βάζοντας το δικό της λιθαράκι για να μένουν στην Ελλάδα οι νέοι άνθρωποι.

Αθανασία Δαλακούρα: Ήταν πάντα άριστη και έχει βραβευτεί πολλές φορές

Αθανασία Δαλακούρα

Οι Σπύρος Τερλεμές, Λέανδρος Κουρτίδης, Άγγελος Χουβαρδάς, Αθανασία Δαλακούρα και Νικολέτα Μπάρμπα βραβεύτηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Τσαλικίδη.

Πέντε νέοι που έφεραν στην πόλη μας διεθνείς διακρίσεις στους τομείς του αθλητισμού και των επιστημών, βραβεύτηκαν το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, στο πλαίσιο του 5ου Παιδικού Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής.

Κατά την τελετή βραβεύτηκαν ο Σπύρος Τερλεμές για τις σημαντικές διακρίσεις του σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς Φυσικής, οι Λέανδρος Κουρτίδης και Άγγελος Χουβαρδάς για τις διακρίσεις που απέσπασε η εφαρμογή e-Αιμοδότες στον πρόσφατο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων, η Αθανασία Δαλακούρα για τις σημαντικές διακρίσεις της σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς στις φυσικές επιστήμες, και η Νικολέτα Μπάρμπα για την σημαντική διάκρισή της στην πάλη στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17.

Άξια τέκνα της περιοχής μας» χαρακτήρισε τους βραβευθέντες ο κ. Τσαλικίδης, που ευχαρίστησε και συνεχάρη τους γονείς και τους δασκάλους τους, που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν δίπλα τους και κατάφεραν, μέσα από την παιδεία που εξέλαβαν, να μεταλαμπαδεύσουν αυτό που πραγματικά ήθελαν σε αριστεία, ως κοινωνική αρετή. Θεωρεί δε πως το παράδειγμά τους θα εμπνεύσει τα παιδιά της Ροδόπης αλλά και όλους τους κατοίκους της να συνεχίζουν στα βήματά τους.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Γιάννης Γιοκαρίνης: Συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι έπιασε από τον λαιμό και απείλησε τη σύζυγό του

«Κλείδωσαν» τα Μερομήνια 2024: Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα – Τι δείχνουν για Απρίλιο και Μάιο

Δημήτρης Κόκοτας: Μαθεύτηκαν από την αδερφή του τα νέα για την υγεία του – «Δόξα τω θεώ»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ