Νένα Χρονοπούλου: «Τον είχα ταμένο στον Ιησού. Άκουγα το αεροβάπτισμα του γιου μου στη ΜΕΝ»

Η Νένα Χρονοπούλου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή, Super Κατερίνα και μίλησε για τον γιο της, Χρήστο, που σήμερα είναι 20 χρονών.
νένα-χρονοπούλου-τον-είχα-ταμένο-στο-190027

Η Νένα Χρονοπούλου άνοιξε την καρδιά της στην εκπομπή «Super Κατερίνα», μιλώντας για τον γιο της, Χρήστο, που γεννήθηκε πρόωρα και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Με λόγια γεμάτα πόνο, αλλά και δύναμη, ανέδειξε τον αγώνα που κάνουν πολλοί γονείς στην Ελλάδα για τα παιδιά τους με αναπηρίες.

Νένα Χρονοπούλου: Όταν η πρόωρη γέννα γίνεται μάχη ζωής και θανάτου

Αρχικά ανέφερε: «Δεν είμαι ηρωίδα. Ηρωίδα ήταν η Μπουμπουλίνα. Ηρωισμός είναι αυτό που συμβαίνει σε δεκάδες ανθρώπους και γονείς στην Ελλάδα, να παλεύεις μόνος σου σε ένα σύστημα που έχει δημιουργηθεί για να είναι ανύπαρκτο. Υπάρχει πάρα πολύς πόνος εκεί έξω γιατί δεν λειτουργεί τίποτα με σωστό τρόπο και οι γονείς αναγκάζονται να κλείσουν τα κενά τους βρίσκοντας τρόπους που κι εκείνοι δεν ξέρουν πώς τους βρίσκουν».

 

Και συνέχισε λέγοντας: «Ο γιος μου είναι 20 ετών. Γεννήθηκε 24 εβδομάδων. Λογιζόταν ως αποβολή. Το κεφάλι του ήταν πολύ μικρό. Όταν γεννήθηκε ο Χρήστος, εγώ ήμουν 5 μήνες κλινήρης στο νοσοκομείο. Δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ γιατί κάθε μέρα που έμενα ήταν καλύτερο για εκείνον. Όταν γέννησα πήγα να πεθάνω γιατί είχα ακατάσχετη αιμορραγία. Ο συγχωρεμένος ο γυναικολόγος μου ήθελε να ζήσω εγώ. Όταν γεννήθηκε ο Χρηστάκος δεν πίστευα ότι ζει.»!

Και πρόσθεσε η Νένα Χρονοπούλου: «Όταν με είχαν στην ανάνηψη ρώτησα “Ζει; Αεροβαπτίστε τον!” και επειδή τον είχα ταμένο στον Ιησού, τον βάπτισαν επί τόπου Χρήστο. Τον βάπτισα όχι επειδή είχα δύσκολη εγκυμοσύνη αλλά επειδή πιστεύω πάρα πολύ. Ήθελα να βαφτίσω το παιδί μου Χρήστο και αναφέροντας κάθε μέρα το όνομα να θυμάμαι πόσα πράγματα με βοήθησε ο Χριστός και δεν έκανα, επειδή η δουλειά μας είναι γεμάτη πειρασμούς.

 

Άκουγα το αεροβάπτισμα στην ΜΕΝ. Όταν γεννιέται το παιδί και κινδυνεύει να καταλήξει, του διαβάζουν κάποια λόγια.

Ο Χρηστάκος από τις πρώτες στιγμές της ζωής του εκτός από επίθετο έχει και όνομα.

Ο γιος μου δεν ευθύνεται που ήταν πρόωρος. Η μήτρα μου ήταν έτσι που κάνει αποβολές. Μπορεί και η επόμενη εγκυμοσύνη μου να ήταν τόσο δύσκολη όπως και η προηγούμενη που ήταν αποβολή.

Όταν πρέπει να σταθείς παλικαρίσια στο πρόβλημά του, δεν μπορείς να σκέφτεσαι ποιος φταίει. Φέραμε στη ζωή ένα παιδί που δεν είναι καλό λένε. Τι πάει να πει δεν είναι καλό; Είναι ένα παιδί με πρόβλημα υγείας» είπε η Νένα Χρονοπούλου.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Απάντησε για πρώτη φορά για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον

Μαυρίκιος Μαυρικίου: «Εννοείται πως θα είμαι μέσα στον τοκετό της Ιλάειρας»

Δέσποινα Βανδή – Μελίνα Νικολαΐδη: Η πιο γλυκιά ανάρτηση μαμάς με κόρη

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ