Δεν το πρόσεξε κανείς: Οι 2 πασίγνωστες σκηνές στις οποίες δεν παίζει η Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά κασκαντέρ

δεν-το-πρόσεξε-κανείς-οι-2-πασίγνωστες-64473

Mπορεί εν έτει 2022 η βοήθεια των κασκαντέρ στις «ζόρικες» κινηματογραφικές σκηνές να είναι δεδομένη και αναμενόμενη αλλά όταν ακούς ότι αυτό γινόταν ακόμη και στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου νιώθεις μια μικρή έκπληξη.

Μία από τις πρωταγωνίστριες, λοιπόν, που ζήτησε ένα πρόσωπο να την ντουμπλάρει στις δύσκολες σκηνές της ήταν και Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τότε, το κοινό δεν γνώριζε την αλήθεια κι ίσως και να μη τη φανταζόταν, όμως, όπως είναι πλέον γνωστό, ο «κλώνος» της Αλίκης έπαιξε αντί για εκείνη σε δύο από τις εμπορικότερες ταινίες της καριέρας της.

Η κασκαντέρ της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Ο λόγος για τη Μήτση Καρρά (το πραγματικό της όνομα ήταν Δήμητρα Καπετανοπούλου), που ήταν μοδίστρα στο επάγγελμα, αλλά είχε συμμετάσχει και στα καλλιστεία, πριν έρθει η στιγμή να ντουμπλάρει την Αλίκη.

Οι πασίγνωστες σκηνές που δεν βλέπουμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά τη Μήτση Καρρά

Η πρώτη φορά που είδαμε τη Μήτση σε ρόλο… Αλίκης, ήταν το 1969 στην ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Η Βουγιουκλάκη ήταν τότε έγκυος στον Γιάννη, κάτι που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί στο σενάριο. Έτσι, μπορεί στα κοντινά πλάνα να βλέπαμε την Αλίκη, στα μακρινά, όμως, η Μήτση ήταν εκεί αντί για εκείνη.

«Τότε η ήταν έγκυος στο Γιάννη της στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας ‘Η Νεράιδα και το Παλικάρι’. Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα. Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη», είχε δηλώσει η ίδια στην «Απογευματινή».

Κάτι αντίστοιχο συνέβη την ίδια χρονιά και στην ταινία «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» όπου η Μήτση αντικατέστησε την Αλίκη στη σκηνή με την επίθεση των Ιταλών στο σχολείο, στην οποία βλέπουμε να πέφτει επάνω της ένα δοκάρι. Δείτε για πρώτη φορά τη σκηνή στην οποία δεν βλέπουμε την Αλίκη, αλλά τη Μήτση Καρρά…

Η κοινή τους φωτογραφία:

Δείτε το σχετικό video:

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ