Για κάποιους δεν είχαμε ιδέα: 8 διάσημοι Έλληνες που μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν τεστ DNA

για-κάποιους-δεν-είχαμε-ιδέα-8-διάσημοι-118520

Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία αλλά μπορεί να σε γλιτώσει από πολλούς μπελάδες ή να σου φορτώσει ακόμα περισσότερους. Το τεστ DNA το έχουν δοκιμάσει πολλοί διάσημοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και άλλους τους αποζημίωσε ενώ άλλους τους στεναχώρησε.

Τι είναι το τεστ DNA που έκαναν οι διάσημοι

Το τεστ DNA προσδιορίζει την πατρότητα ενώ μπορεί να διερευνήσει και τη στατιστική πιθανότητα δύο ή περισσότερα πρόσωπα να συνδέονται ως βιολογικά αδέλφια ή αδελφές. Οι γενετικές εξετάσεις είναι πιθανόν να αποκαλύψουν τραυματικά μυστικά ικανά ακόμη και να χωρίσουν οικογένειες γι΄αυτό και πρέπει να είμαστε ψυχικά προετοιμασμένοι.

Κάποτε ο έλεγχος πατρότητας, μητρότητας και γενικά συγγενικών σχέσεων μέσω ανάλυσης του DNA μπορούσε να γίνει μόνο κατόπιν παραγγελίας ιατρού ή των Αρχών για την επίλυση ιατροδικαστικών-εγκληματολογικών προβλημάτων. Τα τελευταία χρόνια όμως τα γενετικά τεστ έχουν επεκταθεί σε ιδιώτες και πολλοί έχουν προβεί για να ανακαλύψουν τους συγγενείς τους ή να αποδεχτούν ένα «στιγμιαίο λάθος».

Αυτοί είναι οι διάσημοι που μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν τεστ DNA

Επίσης, αρκετοί μπαίνουν στη διαδικασία για να μάθουν απλώς την καταγωγή τους.

1. Πασχάλης Αρβανιτίδης

Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης έπαιξε το τελευταίο του χαρτί και έχασε στην υπόθεση του DNA και της πατρότητας του 10χρονου πια παιδιού της κοινωνιολόγου Ουρανίας Τουτουντζή.

Το Τριμελές Εφετείο απέρριψε την αίτηση αναψηλάφησης της υπόθεσης που κατέθεσε ο τραγουδιστής. Ο ίδιος ισχυρίζονταν, πως η πραγματογνωμοσύνη για το τεστ δεν έγινε από τον γενετιστή Κωνσταντίνο Πάγκαλο, αλλά από άλλο άτομο στο εργαστήριό του. Το δικαστήριο πάντως που συνεδρίασε δημόσια στις 10 Απριλίου του 2014 για να δικάσει την υπόθεση. Απέρριψε τον βασικό ισχυρισμό του τραγουδιστή και χαρακτήρισε εκπρόθεσμη την αίτησή του «δείχνοντας» τον τραγουδιστή ως πατέρα του παιδιού.

Ο Πασχάλης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όλο αυτό είναι ένα δημιούργημα και τερατούργημα, κατά τη γνώμη μου, θα έλεγα των κίτρινων λεγόμενων δημοσιογράφων της εποχής εκείνης. Γιατί εγώ δεν είπα ότι το παιδί είναι στιγμιαίο λάθος. Εγώ είπα ότι αυτό που έκανα, αυτή η απιστία που έκανα, ήταν ένα στιγμιαίο μου λάθος».

2.Κωνσταντίνα

Το τραγικό γεγονός της παράνομης, τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 είχε ως αποτέλεσμα να θρηνήσει ο κυπριακός λαός πολλά θύματα και να μετρήσουν πάρα πολλούς αγνοουμένους. Ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πατέρας της Κωνσταντίνας. Η γνωστή τραγουδίστρια έχει δηλώσει πολλές φορές πως θα ήθελε να μάθει για εκείνον. Έχει προσπαθήσει να τον ψάξει έχοντας όμως λίγα στοιχεία στα χέρια της κάτι που έκανε πολύ δύσκολη την έρευνα για τον εντοπισμό του.

Τώρα αποφάσισε να κάνει μία εξέταση DNA, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης της ταυτότητας των οστών που είναι σε ομαδικούς τάφους των ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκείνη την περίοδο. Θέλει να δει αν μπορέσει να τον βρει.

3.Τόλης Βοσκόπουλος

Ο αείμνηστος Τόλης Βόσκοπουλος για πέντε φορές είχε κληθεί να δώσει DNA για να αποδειχθεί αν η 27χρονη Χαρά – κόρη της Τζούλιας Παπαδημητρίου – είναι βιολογικό του παιδί. Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλλωσει: «Θέλω να σταματήσει η ταλαιπωρία μου. Είναι η τελευταία φορά που μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία.

Έχω μόνο μια κόρη και βρίσκεται στο σπίτι μαζί μου» είχε δηλώσει στην εφημερίδα Espresso. Ωστόσο η Χαρά δεν εμφανίστηκε ποτέ. «Εγώ τη Χαρά την αγαπούσα. Όταν έφυγε στο εξωτερικό, της μίλησα στο τηλέφωνο και τη ρώτησα πότε θα γυρίσει πίσω στην Ελλάδα. Εκείνη μου είπε ότι δε θα γυρίσει ποτέ πίσω και ότι ντρέπεται για εμένα. Τότε ήταν που αποφάσισα μέσα μου να κινήσω τις διαδικασίες για να μη φέρει πλέον το όνομα μου, αλλά δεν το πραγματοποίησα. Εγώ της πλήρωνα τα πάντα. Της έδινα ένα εκατομμύριο δραχμές το μήνα», είχε αναφέρει ο άρχοντας της πίστας.

Κι άλλοι διάσημοι που μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν τεστ DNA

4. Γιάννης Βούρος

Ο γνωστός ηθοποιός ζήτησε και έκανε τεστ DNA για την κόρη του Μαρία Λουίζα Βούρου. Αυτό έδειξε πως δεν είναι ο βιολογικός της πατέρας. Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε Γίνεται» και τον Κώστα Τσουρό, ο ίδιος εξομολογήθηκε: «Όταν αποκαλύφθηκε το θέμα αυτό, κάτι που ήξερε ένα ή δυο χρόνια πριν η Μαρία Λουίζα και εγώ, μιλήσαμε την επόμενη μέρα και έκλεισε εκεί το θέμα. Οι γονεϊκές σχέσεις δεν στηρίζονται σε σχέσεις αιματολογικές ή DNA. Στηρίζονται σε πολύ πιο ουσιαστικά πράγματα, σε πράγματα ψυχής, σε πράγματα που έχουν να κάνουν με μια αγκαλιά, βασίζονται σε συναισθήματα».Τι έχει δηλώσει η Μαρία Λουίζα γι αυτό;

«Ήταν αρκετά μεγάλο σοκ για εμένα. Τώρα που με ακούτε που είμαι ήρεμη, σχεδόν ωμή που τα λέω, είναι γιατί τα έχω μέσα μου εμπεδώσει. Τα έχω περάσει 10 χρόνια από διάφορα φίλτρα για να μπορέσω να προστατεύσω τον οργανισμό μου και την προσωπικότητα μου γενικότερα. Ήταν ένα σοκ γερό. Σαφώς θύμωσα πάρα πολύ, γιατί γενικότερα όλα τα χρόνια δεν είχα τον μπαμπά μου».

5. Θανάσης Καραχρήστος

Το τεστ DNA “έκαψε” τον πρώην της Θάνου, ήταν ο τίτλος καθημερινής εφημερίδας το 2007.

Ο Θανάσης Καραχρήστος, ο πρώην σύζυγος της Κατερίνας Θάνου, διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση από την οποία προέκυψε ένα παιδί.

Ο ίδιος αναγνώρισε το παιδί του με καθυστέρηση 18 μηνών έπειτα από το θετικό αποτέλεσμα που έδειξε η εξέταση με τη μέθοδο DNA.

Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας «στις παρατεταμένες εκκλήσεις, τόσο της ίδιας όσο και της μητέρας της, να αναλάβει τις ευθύνες του, εκείνος απαντούσε με λόγια που μόνο με σενάριο επιστημονικής φαντασίας έμοιαζαν: ότι του έκλεψε το σπέρμα μέσα από το προφυλακτικό και το εμφύτευσε στον κόλπο της με σκοπό να μείνει έγκυος! Η νεαρή κοπέλα ζητούσε με εξώδικο που του έστειλε να αναλάβει τις ευθύνες του και να αναγνωρίσει το παιδί που έχει στην κοιλιά της, καρπό του παράφορου έρωτά τους».

Με καθυστέρηση 18 μηνών ο Θανάσης Καραχρήστος, πρώην σύζυγος της Κατερίνας Θάνου, αναγνώρισε το εξώγαμο παιδί που έφερε στον κόσμο η τότε φίλη του Πένυ το 2006. Το παιδί αναγνωρίστηκε μετά το θετικό αποτέλεσμα που έδειξε η εξέταση με τη μέθοδο DNA. Ο Θανάσης Καραχρήστος ανέλαβε όλες τις ευθύνες, πλην μίας: ζήτησε το παιδί να φέρει το επίθετο της μητέρας.

6.Ιάκωβος Μυλωνάς

Το τηλεοπτικό κοινό τον γνώρισε μέσα από τις συμμετοχές του σε καθημερινά σήριαλ. Ωστόσο το 2012 απασχόλησε τα ΜΜΕ με την επιλογή του να μην αναγνωρίσει το παιδί που θα έφερνε τότε στον κόσμο η τότε σύντροφός του.

Εκείνη την χρονιά η τότε αγαπημένη και συνάδελφός του τού ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος.

Έπειτα από ένα χρονικό διάστημα και πριν ακόμα έρθει στον κόσμο η κόρη του το ζευγάρι χώρισε και ο Ιάκωβος Μυλωνάς ζήτησε να γίνει τεστ πατρότητας.

«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τη μητέρα του παιδιού. Πρέπει να γίνει ένα δικαστήριο το Φλεβάρη για να φιξαριστεί η διατροφή που δίνω τώρα, αλλά για να πάρει μια μορφή ότι θα είναι οριστική», είπε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του.

«Η αλήθεια ήταν ότι τα έχασα. Από τη μία χαιρόμουν, από την άλλη τα είχα χαμένα, ήταν μεικτό το συναίσθημα. Έγιναν πολύ γρήγορα τα πράγματα και δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Το τεστ DNA χρειάστηκε επειδή η γνωριμία μας ήταν πάρα πολύ σύντομη, δηλαδή η κοπέλα έμεινε έγκυος μέσα σε ένα μήνα και όλα αυτά φέραν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Το θέμα ήταν ότι λόγω κάποιων προστριβών που είχαμε με τη μητέρα του παιδιού τη συγκεκριμένη περίοδο, υπήρξε ένας χωρισμός, ο οποίος ήταν σε λάθος στιγμή. Δεν είχαμε μια σοβαρή διαφωνία, ήταν ότι δεν γνωριζόμασταν. Ότι ήρθε κάτι το οποίο δεν μπορούσαμε να το χειριστούμε. Γιατί ενώ ήμασταν ένα εντελώς ανέμελο ζευγάρι, ξαφνικά είμαστε γονείς».

Τέλος τόνισε: «Νομίζω ότι είμαι ακόμα ερωτευμένος με τη μητέρα του παιδιού. Όχι δεν είμαστε μαζί, δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Έγιναν κάποιες προσπάθειες, αλλά επειδή είχαν μπερδευτεί πάρα πολύ τα πράγματα, δεν μπόρεσαν να ξεμπερδευτούν, χρειαζόταν χρόνος. Και βέβαια την αγαπάω πάρα πολύ. Ο έρωτας δεν έχει να κάνει μονάχα με αυτά που θέλεις, έχει να κάνει και με τις συνθήκες των πραγμάτων. Εκείνη μένει μόνιμα Θεσσαλονίκη, εμένα η δουλειά μου με φέρνει τώρα στη Αθήνα».

7.Ελένη Φουρέιρα

Η «Ελληνίδα Μπιγιόνσε» όπως την αποκαλούν, έμαθε λεπτομέρειες για την εθνολογική και φυλετική της καταγωγή και το αποτέλεσμα μάλιστα την άφησε άφωνη καθώς έχει παραδεχτεί δημοσίως την Αλβανική της καταγωγή.

«68,9% Ελληνίδα και Νοτιοιταλίδα», είπε ο υπεύθυνος της εταιρείας και η Φουρέιρα έμεινε με το στόμα ανοιχτό. «Αλήθεια; Ιταλίδα; Δεν είχα ιδέα! Περίμενε! Είμαι σχεδόν 70% Ελληνίδα; Θα βάλω τα κλάματα! Δεν είμαι Ελληνίδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα. Αλλά νιώθω Ελληνίδα επειδή έχω την ίδια νοοτροπία. Από νότια Ιταλία; Τι να πω;», ανέφερε η Ελένη Φουρέιρα.

Κατά 29,8% είναι από τα Βαλκάνια, πρόσθεσε ο υπεύθυνος. «Περίμενα ότι θα είμαι 50% από τα Βαλκάνια απάντησε» εκείνη ενώ κατά το υπόλοιπο 1,3% σύμφωνα με το τεστ, η Ελένη Φουρέια είναι Εβραία της διασποράς.

8.Άντζελα Δημητρίου

Τον γιο της τον μεγάλωσε η θεία της τραγουδίστριας η οποία έχει φύγει από τη ζωή. Μάλιστα, όπως είπε με έμφαση, μάνα δεν είναι εκείνη που γεννάει ένα παιδί αλλά εκείνη που το μεγαλώνει. Η αιδώς έχει πει σχετικά: «Με τον γιο μου περάσαμε πολλά στάδια που δεν ήμασταν καλά και σε αυτό είχε δίκιο. Μάνα δεν είναι αυτή που γεννάει.

Μάνα είναι αυτή που μεγαλώνει. Η θεία μου η συγχωρημένη το δικαιούται το παιδί. Αυτή τον μεγάλωσε και τον γαλούχησε. Μέχρι 24-25 χρονών. Μέχρι τότε ήξερε ότι ήμουν πρώτη του ξαδέρφη. Του το είπα σαν παραμύθι. Σαν παραμύθι: «Του λέω μία φορά και έναν καιρό, πριν από πολλά χρόνια, ήταν ένα κοριτσάκι αδύνατο, που έμεινε έγκυος. Πήγε και δούλεψε στην Κρήτη. Μάζεψε λεφτά. Γύρισε και γέννησε ένα αγοράκι.

Το αγοράκι αυτό δεν γινόταν να το πάρει μαζί της γιατί είχε πρόβλημα λόγω του πατέρα. Το κοριτσάκι αυτό το λένε Αγγελική». Λέω θα μου μείνει τώρα ή θα μου ρίξει κανένα χαστούκι. Του είπα αγόρι μου η μάνα σου δεν πέθανε. Η μάνα σου ζει και είμαι εγώ. Μου ζήτησε να κάνουμε τεστ DNA, να έχει τα ακριβή στοιχεία και να του πω ποιος είναι ο πατέρας. Του λέω βεβαίως: «Ο πατέρας σου λέγεται Αντώνης Κυριακού. Είναι πρώην τραγουδιστής. Πάρ΄τον τηλέφωνο. Και τον παίρνουμε τηλέφωνο. Μιλάει μαζί του και πήγε και τον βρήκε», δήλωσε η Άντζελα Δημητρίου.

Είτε τα αποτελέσματα ήταν αυτά που περίμεναν… είτε όχι… το τεστ DNA είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσει κανείς στις ρίζες του. Και όπως διαβάσατε σε όλες τις περιπτώσεις βοήθησε να πάει λίγο παρακάτω η ιστορία.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ