Κλέαρχος Μαρουσάκης – Καιρός: «Ισχυρή θερμή εισβολή προ των πυλών»

Ο καιρός από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, 15 Ιουνίου, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.
κλέαρχος-μαρουσάκης-καιρός-ισχυρή-198625

«Μια αρκετά σταθερή εικόνα για τον καιρό των επόμενων ημερών έχει αρχίσει και διαμορφώνεται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία», γράφει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Και συνεχίζει:

«Στο διάγραμμα θερμοκρασίας μπορείτε να διαβάσετε τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε μελετώντας τα μετεωρολογικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Δεν πρόκειται για κάτι το ακραίο, δεν πρόκειται για κάτι το πρωτόγνωρο και μάλιστα η κορύφωση αυτού του επεισοδίου δεν φαίνεται να έχει μεγάλη διάρκεια (υπολογίζουμε περίπου τρεις ημέρες).

Κλέαρχος Μαρουσάκης – Καιρός: «Νεότερη προσέγγιση για το ισχυρό κύμα ζέστης»

1. Στο χρονικό διάστημα Τετάρτη-Παρασκευή αναμένουμε την κορύφωση του ισχυρού κύματος ζέστης

2. Από συνοπτικής κλίμακας μελέτη η κορύφωση αυτή θα συνοδεύεται από μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 40°C-42°C.

3. Οι μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές που αναμένεται να παρατηρηθούν υπολογίζονται έως και 8°C-10°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα.

4. Μετά και την Παρασκευή θα οδηγηθούμε σε σταδιακή αποκλιμάκωση του όλου φαινομένου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κάνει ζέστη, με τις θερμοκρασίες να επιμένουν σε πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης – Καιρός: «Ισχυρό κύμα ζέστης (Νεότερη προσέγγιση)»

Με τα μελτέμια να κρατούν ακόμη τη θερμοκρασία σε ανεκτά για τον ανθρώπινο οργανισμό επίπεδα, αναμένεται να φτάσουμε μέχρι και την Κυριακή, οπότε και στη συνέχεια η εξασθένιση και ο περιορισμός αυτών θα μας οδηγήσουν σιγά σιγά σε πολύ θερμές καταστάσεις με τα θερμόμετρα να γράφουν ακόμη και πάνω από 40°C.

Χάρτης ανέμου

Ισχυρή θερμή εισβολή προ των πυλών

Από Δευτέρα και στη συνέχεια, πολύ θερμές αέριες μάζες αναμένεται να ξεχυθούν από τη βόρεια Αφρική επηρεάζοντας μεγάλο τμήμα της Μεσογείου και με έμφαση το ανατολικό της κομμάτι. Η κορύφωση αυτής της ισχυρής θερμής εισβολής αναμένεται το διάστημα Τετάρτη με Παρασκευή με τον υδράργυρο να ξεφεύγει ακόμη και πάνω από τους 40°C.

Αέριες μάζες

Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Αυτή η πολύ θερμή αέρια μάζα φαίνεται να εκτονώνεται με την μεγαλύτερη έντασή της προς τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας.

Μέγιστες θερμοκρασίες για Δευτέρα

Μέγιστες θερμοκρασίες για Τρίτη

Μέγιστες θερμοκρασίες για Τετάρτη

Ομαλοποίηση της κατάστασης από Σάββατο

Μετά και την Παρασκευή, οι βοριάδες φαίνεται να παίρνουν και πάλι τη σκυτάλη για να απομακρύνουν ή και να εκφυλίσουν αυτή την πολύ θερμή αέρια μάζα και να οδηγηθούμε σε πιο συμβατές για την εποχή θερμοκρασιακές συνθήκες παραμένοντας όμως και πάλι σε πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα.

Διάγραμμα θερμοκρασίας

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Δελτίο καιρού 08/06/2024

Με τους βοριάδες στο Αιγαίο να επιμένουν, θα κυλήσει η αυριανή μέρα στη χώρα μας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα τα διώξεις μια και καλή: Ο Νο1 φυσικός τρόπος για να γλιτώσεις από τα κουνούπια και τους κινδύνους τους

Αυτό είναι το ολέθριο λάθος που κάνουμε όλοι με το πλυντήριο και τα ρούχα δεν μυρίζουν φρεσκάδα

Καύσωνας χωρίς κλιματιστικό: 10 έξυπνοι τρόποι για δροσιά που λίγοι γνωρίζουν

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ