Καιρός – Καύσωνας τον Ιούλιο: Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ακόμα πιο ακραίες θερμοκρασίες

«Για τον Ιούλιο, προβλέπεται ακόμα πιο ζεστός καιρός, με αποτέλεσμα να εκτιμούμε ότι θα είναι ένας ιδιαίτερα θερμός μήνας»
καιρός-καύσωνας-τον-ιούλιο-οι-μετεωρ-202314

Καιρός: Ο φετινός Ιούνιος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς κατέγραψε τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην ιστορία. Ήδη από τις αρχές του μήνα, ο υδράργυρος σκαρφάλωνε πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Φαινόμενο που σπάνια παρατηρείται τόσο νωρίς το καλοκαίρι. Με τον υδράργυρο να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ο φετινός Ιούνιος καταγράφεται ως ο θερμότερος όλων των εποχών.

Συγκριτικά, οι καύσωνες του 2007 και του 2019 ωχριούν μπροστά στο φετινό καύμα. Συνθήκες καύσωνα είχαν καταγραφεί και τον Ιούνιο του 2007 και του 2019. Όχι όμως κατά το πρώτο κιόλας δεκαήμερο, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν φέτος και τους 40 βαθμούς Kελσίου. Ο Κώστας Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δήλωσε στο Mega ότι οι θερμοκρασίες τον Ιούνιο ήταν πολύ υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην Αθήνα, με τις νύχτες να παραμένουν ζεστές.

Ιούνιος 2024: Καύσωνας χωρίς προηγούμενο

«Οδεύουμε σε έναν Ιούνιο ο οποίος μάλλον θα είναι ο θερμότερος όλων των εποχών. Από τη δεύτερη μέρα του Ιουνίου και μέχρι τώρα οι θερμοκρασίες στη χώρα μας, είναι συνεχώς πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην Αθήνα οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές τη νύχτα».

Κι όλα αυτά πριν ακόμα τελειώσει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Ο Ιούλιος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ακόμα πιο ζεστός. Δυστυχώς, οι προβλέψεις για τον Ιούλιο δεν είναι καθόλου αισιόδοξες. Ο καύσωνας του Ιουνίου, που χαρακτηρίστηκε ως ο θερμότερος στην ιστορία, φαίνεται ότι θα ενταθεί τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Αναφορικά με τον Ιούλιο, οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ακόμα πιο θερμές συνθήκες, ξεπερνώντας αισθητά τα κανονικά επίπεδα. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι ο επόμενος μήνας θα είναι ακόμα πιο ζεστός, με τον κο Λαγουβάρδο να τονίζει:

Καιρός – Ο πιο θερμός Ιούνιος όλων των εποχών ο φετινός

«Οι εποχικές προγνώσεις έδιναν τον Ιούνιο πιο ζεστό από τα κανονικά, επαληθεύθηκαν. Δίνουν και τον Ιούλιο πιο ζεστό από τα κανονικά, αρκετά πιο ζεστό μάλιστα, επομένως εκτιμούμε σε γενικές γραμμές ότι ο Ιούλιος θα είναι ένας θερμός μήνας» τόνισε ο κος Λαγουβάρδος.

Καθώς η ζέστη γίνεται ασφυκτική, οι κάτοικοι των αστικών κέντρων αναζητούν καταφύγιο στις παραλίες. Με τα αστικά κέντρα ασφυκτιούν, όλοι αναζητούν λίγη δροσιά στις παραλίες. Η υπομονή είναι απαραίτητη, τόσο για όσους αναζητούν δροσιά στις θάλασσες, όσο και για όσους καλούνται να εργαστούν κάτω από αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Λίγες μέρες πριν έρθει ο ακόμα θερμότερος Ιούλιος, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή, λένε όσοι αναζητούν στη θάλασσα λίγη δροσιά, αλλά κυρίως όσοι εργάζονται κάτω από αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Aλλάζουν όλα στο τέλος της εβδομάδας – Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Θοδωρής Κολυδάς: «Με αυτόν τον καιρό θα επιστρέψουν οι δρομείς στα αστικά κέντρα»

Καιρός: Κατεβαίνει η θερμοκρασία από αύριο – Που θα πέσουν μεμονωμένες καταιγίδες

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ