Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: «Με αυτόν τον καιρό θα επιστρέψουν οι δρομείς στα αστικά κέντρα»

Ο καιρός από τον Θοδωρή Κολυδά: Πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα στην Αρκαδία το απόγευμα. Μπόρες στα βορειοδυτικά. Προσοχή σε 2 σημαντικά σημεία
καιρός-θοδωρής-κολυδάς-με-αυτόν-τον-202096

Ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει ότι δεν αναμένονται σοβαρά προβλήματα καιρού για όσους επιστρέφουν από το εορταστικό τριήμερο, με μόνο μερικά πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα στην Αρκαδία το απόγευμα. Οι θερμοκρασίες παραμένουν πάνω από τα κανονικά επίπεδα, χωρίς όμως να είναι υπερβολικά υψηλές. Οι άνεμοι θα είναι 5-6 μποφόρ, με πρόσκαιρη ενίσχυση στα νοτιοανατολικά την Τετάρτη σε 6-7 μποφόρ και σημαντική ενίσχυση στο Αιγαίο την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο καιρός θα είναι άστατος την Πέμπτη και την Παρασκευή, με πιθανές ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια. Οι ξηρές καταιγίδες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συχνά προκαλούν φωτιές λόγω της έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας και των κεραυνών. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 37-38 βαθμούς την Τρίτη και να επανέλθουν σταδιακά σε κανονικά επίπεδα μέχρι το Σάββατο, παραμένοντας λίγο πάνω από τα κανονικά.

Τέλος, οι άνεμοι ενισχύονται σημαντικά την Παρασκευή και το Σάββατο, με πιθανότητες να φτάσουν τα 7-9 μποφόρ, κυρίως στο Ιόνιο και το Αιγαίο, και αναμένεται έντονη αστάθεια με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: «Όλα ‘πρίμα’ στον καιρό για την επιστροφή»

Χωρίς προβλήματα καιρού σε στεριά και σε θάλασσα για όσους επιστρέφουν σήμερα από το εορταστικό τριήμερο.

Πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα στην Αρκαδία τις απογευματινές ώρες.

Επανέρχεται σταδιακά σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία

Τοπικά ισχυροί βοριάδες που ενισχύονται στο τέλος της εβδομάδας.

«Από πλευράς καιρικών συνθηκών, ίσως  έχουμε κάποιες τοπικές μπόρες, μόνο στα βορειοδυτικά. Οι θερμοκρασίες, βέβαια, θα είναι υψηλές. Αύριο θα φτάσουν τους 37-38 βαθμούς, όμως, σταδιακά, από ό,τι δείχνουν τα στοιχεία, στα μέσα της εβδομάδος και περίπου μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, επανερχόμαστε κοντά στα κανονικά επίπεδα, λίγο πάνω, βέβαια, από τα κανονικά, αλλά θα διατηρηθεί αρκετά ζεστός ο καιρός, όχι, όμως, με πολύ υψηλές τιμές ρεκόρ. Κατά τα άλλα, τώρα, εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι οι άνεμοι δεν φαίνεται να ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ -ίσως την Τετάρτη, τοπικά στα νοτιοανατολικά φτάσουν τα 6-7- όμως:

α) το σημαντικό στοιχείο είναι, και χρειάζεται προσοχή, Παρασκευή και Σάββατο, πρώτα στο Ιόνιο ενισχύονται οι άνεμοι και μετά στο Αιγαίο, δεν αποκλείεται, μάλιστα, Παρασκευή προς Σάββατο να δούμε τοπικά ακόμη και 7-8 και πρόσκαιρα, ίσως και 9 μποφόρ, και

β) το άλλο το στοιχείο το σημαντικό είναι ότι θα έχουμε αρκετή αστάθεια στα μέσα της εβδομάδος, Πέμπτη και Παρασκευή, δηλαδή, αρκετές καταιγίδες κεντρική και βόρεια Ελλάδα, οι οποίες είναι πολύ πιθανόν να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις».

Καιρός – Θοδωρής Κολυδάς: «Ο καιρός της εβδομάδος»

Η θερμοκρασία, παρότι διατηρείται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά, δεν θα βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές.

Οι άνεμοι στα 5-6 μποφόρ -πρόσκαιρα στα ΝΑ την Τετάρτη στα 6-7- με σημαντική ενίσχυση Παρασκευή και κυρίως, το Σάββατο στο Αιγαίο.

Ο καιρός άστατος, κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή, με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες στα Βόρεια.

Θοδωρής Κολυδάς: «Τι είναι οι ξηρές καταιγίδες που αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς»

Πολλές φορές, τους καλοκαιρινούς μήνες, πάνω από τη χώρα μας, διέρχονται διαταραχές που προκαλούν βροχές και καταιγίδες, αλλά με σχετικά μικρά ύψη υετού.

Παρόλα αυτά, κατά τη διέλευση των διαταραχών, έχουμε έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα με πολλούς κεραυνούς, που προκαλούν φωτιές σε αρκετές περιοχές.

Καιρός: ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-06-2024 | 13:00

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 38 και κατά τόπους στα ανατολικά έως 39 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 36 με 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 30 με 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το απόγευμα ανατολικοί.

Θερμοκρασία: Έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός – ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 25-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 μποφόρ με ενίσχυση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 με 33 και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και μέχρι το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός – ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27-06-2024

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία αρχικά αίθριος καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Καιρός – ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-06-2024

Στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Κατεβαίνει η θερμοκρασία από αύριο – Που θα πέσουν μεμονωμένες καταιγίδες

Ανατροπή με τον καιρό: Αλλάζουν όλα από Τρίτη – Που θα πέσει η θερμοκρασία και μέχρι πότε σύμφωνα με την ΕΜΥ

«Μαύρα» μαντάτα από τους μετεωρολόγους: Τα 40άρια ήρθαν για να μείνουν – Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το καλοκαίρι

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ