Το ηρεμιστικό της φύσης: Το μυστικό για το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά την αϋπνία και το στρες

το-ηρεμιστικό-της-φύσης-το-μυστικό-για-177478

Ένα από τα πιο γνωστά φαρμακευτικά προϊόντα της φύσης είναι το μελισσόχορτο. Όχι μόνο προσφέρει ηρεμία μετά από συμπτώματα ψυχικού στρες αλλά είναι επίσης υπναγωγό. Το παραδοσιακό μελισσόχορτο μπορεί να ανακουφίσει μέχρι και από συμπτώματα ήπιων γαστρεντερικών διαταραχών.

Σίγουρα είναι ένα βότανο που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι της κουζίνας. Προσφέρει ηρεμία ενώ παρακάτω θα δούμε γιατί το ρόφημα του είναι ένα φυσικό αγχολυτικό.

Η δροσερή, γλυκιά, λεμονάτη γεύση του με νότες μέντας, αλλά και το χαρακτηριστικό του άρωμα που παραπέμπει σε εσπεριδοειδή (εξαιτίας της κιτράλης και της κιτρονελλάλης), με νότες από κρινάκια (εξαιτίας της λιναλοόλης) και από αγριοτριαντάφυλλο (εξαιτίας της γερανιόλης) το καθιστούν ένα εξαιρετικό ρόφημα με πολλά οφέλη.

Τα πολλαπλά οφέλη του μελισσόχορτου

Συγκεκριμένα, οι ιδιότητές του ποικίλλουν από την ορεξιογόνο, την χαλαρωτική-ηρεμιστική και την υπναγωγό, μέχρι την αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αντιιική, αντιοξειδωτική, τονωτική, αντισπασμωδική, αντιρρευματική, αντιασθματική και ρυθμιστική του θυρεοειδούς αδένα δράση.

Το έγχυμα είναι ιδιαίτερα κατευναστικό. Για πιο άμεσα αποτελέσματα μπορείτε να εκχυλίσετε το αποξηραμένη μελισσόχορτο μέσα σε πόσιμη αλκοόλη 40ο ή σε τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο για 21 ημέρες σε σκιερό μέρος και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τη δρόγη πιέζοντάς την και να κρατήσετε το βάμμα του μελισσόχορτου σε σκούρο γυάλινο βάζο. Μπορείτε να πίνετε 30-60 σταγόνες σε λίγο νερό το βράδυ για καλύτερο ύπνο.

Το μυστικό του μελισσόχορτου

Κόβοντας περιοδικά τους ανθοφόρους βλαστούς του μελισσόχορτου, τα φυτά τείνουν να σχηματίζουν περισσότερα φύλλα. Μπορείτε να διατηρήσετε τους κομμένους βλαστούς του μελισσόχορτου για αρκετές μέρες σε ένα ποτήρι νερό εντός ψυγείου. Το φρέσκο μελισσόχορτο προσδίδει περισσότερα αρώματα σε σχέση με το αποξηραμένο.

Προσοχή: Η χρήση σε παιδιά κάτω των 12 ετών και κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας δε συνιστάται, λόγω της έλλειψης επαρκών στοιχείων.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ