Μείωση της χοληστερόλης: Το μεγάλο λάθος που κάνουν όσοι ξεκινούν την λήψη φαρμάκων για την καρδιακή υγεία

μείωση-της-χοληστερόλης-το-μεγάλο-λάθ-177875

Σύμφωνα με τους ερευνητές υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κάνουν ένα λάθος όταν ξεκινούν την λήψη στατινών για την μείωση της χοληστερόλης και την βελτίωση της καρδιακής υγείας.

Η μελέτη έδειξε πως είναι σημαντικό για τους ασθενείς να ακολουθούν υγιεινές συνήθειες που θα ωφελούν την καρδιά τους ενώ οι ερευνητές δίνουν την συμβουλή τους στο τι να προσέξουμε όταν λαμβάνουμε τα συγκεκριμένα φάρμακα.

Η έρευνα για τα φάρμακα της καρδιάς

Όπως αναφέρεται σε μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of the American Heart Association, πολλοί άνθρωποι διακόπτουν τις υγιεινές συνήθειες που είχαν ενσωματώσει στην καθημερινότητά τους με στόχο την καλή υγεία της καρδιάς τους, όταν ξεκινούν τη λήψη κάποιας σχετικής φαρμακευτικής αγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές στη Φινλανδία εντόπισαν 41.224 ανθρώπους που δεν έπασχαν από κάποια καρδιαγγειακή νόσο και συνέλεξαν δεδομένα υγείας, όπως ο δείκτης μάζας σώματος, η σωματική άσκηση, η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, αλλά και το αν οι συμμετέχοντες λάμβαναν στατίνες ή φάρμακα για την αρτηριακή πίεση. Τα στοιχεία ενημερώνονταν μέσω έρευνας κάθε τέσσερα χρόνια για μια περίοδο συνολικής διάρκειας 14 ετών.

Η συμβουλή των ερευνητών για την φαρμακευτική αγωγή της καρδιάς

Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι που ξεκίνησαν να λαμβάνουν κάποιο ή και τα δύο είδη φαρμάκων ήταν 82% πιθανότερο να γίνουν παχύσαρκοι σε σύγκριση με όσους δεν λάμβαναν κάποια φαρμακευτική αγωγή. Οι λόγοι που συνηγορούν σε αυτόν τον συσχετισμό μπορεί να είναι πολλοί, ωστόσο οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι άνθρωποι στην πρώτη ομάδα περιόρισαν, επίσης, την τακτική σωματική άσκηση σε σχέση με όσους δεν λάμβαναν φάρμακα.

Συμβουλή των ερευνητών, πάντως, είναι οι άνθρωποι που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για τη βελτίωση της καρδιακής τους υγείας, θα πρέπει να συνεχίσουν να επικεντρώνονται στις θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, όπως η απώλεια βάρους, η σωστή διατροφή, η αποχή από το κάπνισμα, η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ και η επαρκής σωματική άσκηση.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ