Διατροφικό «ματς»: Η μεγάλη διαφορά στην θρεπτική αξία που έχουν το φυστικοβούτυρο και το ταχίνι

διατροφικό-ματς-η-μεγάλη-διαφορά-στ-179584

Το φυστικοβούτυρο και το ταχίνι έχουν κατακτήσει το διατροφικό τοπίο μιας και αποτελούν τις πρώτες επιλογές για ένα διατροφικό πρωινό ή σνακ. Πρόκειται για δύο νόστιμες επιλογές αλοιφής που έχουν ξεχωριστές γεύσεις από ξηρούς καρπούς. Το ταχίνι το συναντάμε περισσότερο στην ανατολίκη κουζίνα ενώ το φυστικόβουτυρο είναι ένα πιο δυτικό έδεσμα.

Ο τρόπος παρασκευής του φυστικοβούτυρου και του ταχίνι

Το φυστικοβούτυρο κατασκευάζεται από άλεση φυστικιών και συχνά περιέχει προσθήκη ζάχαρης και ελαίων, ενώ το ταχίνι παρασκευάζεται από άλεση σησαμιού και συνήθως δεν περιλαμβάνει επιπλέον συστατικά.

Επιπλέον, το ταχίνι έχει μια ελαφρώς πικάντικη και νόστιμη γεύση, ενώ το φυστικοβούτυρο είναι πιο γλυκό και συχνά έχει μια έντονη γεύση φυστικιού.

Και τα δύο είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και υγιεινών λιπαρών, καθιστώντας τα ιδανικά για μια ισορροπημένη διατροφή.

Η θρεπτική αξία που έχουν το φυστικοβούτυρο και το ταχίνι

(οι παρακάτω τιμές ανά 100 γραμμάρια, ενώ 1 κουταλιά του γλυκού είναι περίπου 15 γραμμάρια)

Η τελική επιλογή μεταξύ του ταχινιού ή του φυστικοβούτυρου εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τον τρόπο που σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε. Το ταχίνι συνήθως χρησιμοποιείται σε πιάτα από τη Μέση Ανατολή, ενώ το φυστικοβούτυρο συχνά χρησιμοποιείται σε δυτικού τύπου επιδόρπια και σνακς.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ