Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

ξεκινούν-σήμερα-οι-εμβολιασμοί-με-τα-ε-62439

Ξεκινούν σήμερα με το άνοιγμα των ραντεβού, οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Το απόγευμα θα ανοίξει η πλατφόρμα για για τα επικαιροποιημένα εμβόλια, όπως είπε ο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Μιλώντας διευκρίνισε ότι «δεν αναμένουμε κάποιο άλλο εμβόλιο, έχουμε πλέον το πιο σύγχρονο, επικαιροποιημένα εμβόλιο».

Μόνο για τους άνω των 60 ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Όπως ανέφερε σύσταση για εμβολιασμό δεν υπάρχει για τον γενικό πληθυσμό αλλά μόνο για τους άνω των 60 ετών, άτομα νεαρότερων ηλικιών που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις, υγειονομικοί, άτομα που δουλεύουν σε οίκους ευγηρίας ή φροντίζουν ανοσοκατεσταλμένους – ευπαθή άτομα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει γενικότερη σύσταση για όλο τον πληθυσμό.

Για τα παιδιά δεν υπάρχει γενική σύσταση για να εμβολιαστούν με αναμνηστική δόση. Εμβολιάζονται μόνο αν υπάρχει κάποιο σοβαρό νόσημα ή αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως για παράδειγμα για να πάνε σε κάποια σχολεία στο εξωτερικό, όπως στην Αμερική, που απαιτούνταν αναμνηστική δόση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι έχουμε ήδη εισέλθει σε μια νέα φάση της πανδημίας που δεν προκαλεί μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία, έχουμε μια ηπιότερη μετάλλαξη σε σχέση με πριν.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν αναμένουμε έξαρση αύτη την στιγμή έτσι ώστε να αλλάξουν οι οδηγίες στον εμβολιασμό.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι τα εμβόλια αυτά αφορούν μόνο τους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ